Recensie | Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is een auteur waarvan ik altijd heel benieuwd ben naar haar nieuwste boek. Haar boeken zijn namelijk zo heerlijk feelgood en haar shopaholic-serie lees ik altijd met heel veel plezier. Onlangs verscheen er een nieuw deel in deze serie. Eentje die perfect bij deze tijd van het jaar past: Christmas Shopaholic. Hoewel ik de voorgaande twee delen van de serie wel iets minder vond, was ik weer heel benieuwd naar het vervolg en Sophie Kinsella heeft mij niet teleurgesteld.

Titel: Christmas Shopaholic

Serie: Shopaholic #9

Auteur: Sophie Kinsella

Uitgeverij: The House of Books

Genre: Feelgood

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Shopaholic is terug

Becky Brandon houdt nog steeds van shoppen. Ze heeft helemaal het online winkelen ontdekt nu ze verhuist is vanuit Londen naar een kleiner dorpje. Door de vele bestellingen die ze doet begint haar huis echter wel op een magazijn te lijken. Nu staat kerst voor de deur. Normaal gesproken viert Becky dat altijd bij haar ouders, maar nu die hun oude vertrouwde huis hebben ingeruild voor een appartement in Shoreditch, is het de taak van Becky om het kerstfeest te organiseren. Dat blijkt een stuk moeilijker dan gedacht, want alle gasten hebben eisen en dan moet ze ook nog eens gaan shoppen zonder zich af te laten leiden door alle koopjes die ze tegenkomt.

Oude bekende én nieuwe personages

Alle voorgaande Shopaholic-boeken las ik met plezier en dat komt vooral omdat ik de schrijfstijl van Sophie Kinsella heerlijk vind om te lezen. Lekker luchtig en daardoor heb je haar boeken echt zo uitgelezen. Bovendien is Becky een heel leuk personage om over te lezen. Ze is onhandig, chaotisch en grappig. Tijdens het lezen kan je dan ook zeker lachen om de woorden die uit haar mond komen. Hoewel Becky niet echt een personage is waar ik me goed mee kan identificeren, ik HAAT shoppen, vind ik het wel altijd heel leuk om in haar hoofd te duiken.

“Iedereen kijkt grinnikend naar Luke en mij en ik glimlach terug, al besterf ik het. Onze dochter heeft Jozef en Maria in hun sobere stal net verboden iets uit de minibar te pakken. Ik wil dóód.”

Becky moet in dit deel dus het kerstfeest organiseren en meteen vanaf het begin zit alles tegen. Mensen nodigen zichzelf uit, iedereen heeft eisen wat betreft het eten en bovendien lijkt haar familie te denken dat ze het allemaal niet meer aankan. Als klap op de vuurpijl komt er ook nog een ex-vriendje opdagen en het is niet duidelijk wat zijn intenties zijn. Ik vond dit personage trouwens echt een stoorzender in het verhaal. Ik vond hem totaal niet interessant om over te lezen.

Heerlijk boek voor de feestdagen

Wil je een boek lezen waardoor je helemaal in de kerstsfeer komt, dan is Christmas Shopaholic een aanrader. Het is een luchtig boek dat helemaal om kerst draait en waarbij je ook nog eens lekker kan lachen. Bovendien is het een heerlijk vervolg van de Shopaholic-serie, weer een beetje in de sfeer van de eerste paar delen, wat in het voorgaande deel wat minder was. Het einde geeft ook weer een aanleiding voor een nieuw deel, dus ik ben benieuwd of dat er gaat komen!

Waardering: 4 uit 5.