Recensie | Al die mooie vreemden – Elizabeth Klehfoth

Al die mooie vreemde is een boek dat op het eerste gezicht niet echt een thriller lijkt. De kaft heeft namelijk allemaal vrolijke kleurtjes. Toch heeft de cover wel iets mysterieus wat mij meteen nieuwsgierig maakte naar het boek. Toen ik de achterflap las, was ik meteen verkocht en wilde ik het liefst meteen weten hoe het verhaal in elkaar stak.

Titel: Al die mooie vreemden

Auteur: Elizabeth Klehfoth

Uitgeverij: HarperCollins

Genre: Young Adult, Thriller

Op een prachtige zomerdag in 2007 verdwijnt Grace, de mooie, jonge vrouw van zakenman Alistair Calloway en moeder van Charlie…
Tien jaar later heeft de zeventienjarige Charlie nog altijd geen antwoord op de vraag wat er precies met haar moeder gebeurd is. Inmiddels zit ze op een prestigieuze school in New England en heeft ze zich volledig in het kostschoolleven gestort. Daarbij hoort ook het lidmaatschap van de A’s, een geheim genootschap van medescholieren. Om door de A’s geaccepteerd te worden moet ze een aantal riskante opdrachten uitvoeren, die ervoor kunnen zorgen dat ze haar vrienden kwijtraakt en van school wordt gestuurd.
Dan komen de duistere gebeurtenissen uit het verleden en het heden onverwachts samen, en zou Charlie de verschrikkelijke waarheid over haar familie en haarzelf weleens niet kunnen overleven…

Verschillende perspectieven

Het verhaal van Al die mooie vreemden wordt verteld vanuit het perspectief van verschillende personages. De belangrijkste is Charlie. Zij gaat naar een prestigieuze kostschool waar ze haar best doet om bij het elitegroepje de A’s te gaan horen. Hierbij komen geheimen uit het verleden naar boven drijven die te maken hebben met de verdwijning van Charlies moeder in 2007.

“Ik had zin om hem eraan te herinneren dat het woord ‘ravissant’ afstamde van het Latijnse ‘rapere’, wat ‘met geweld in beslag nemen betekende’ Ik wist wel dat die betekenis al lang niet meer aan het woord hing, maar ik vond het toch een beetje beledigend dat een vrouw het als een compliment moest opvatten als een man in feite zei: ‘Je ziet er zo goed uit dat ik je nu met geweld zou willen afvoeren om met je te doen waar ik zin in heb.’ Maar ik beet mijn tong af.

Ook Grace, de moeder van Charlie, komt in sommige hoofdstukken aan het woord, evenals haar vader. Hoewel je dit als lezer een mooie kijk op de zaak geeft vanuit verschillende perspectieven, leest het soms ook wel wat verwarrend. Het is soms even goed opletten over wie en in welke tijd je op dat moment aan het lezen bent. Toch is het een mooie toevoeging, omdat op deze manier de puzzelstukjes steeds meer op zijn plaats beginnen te vallen.

Spannend met verrassende wendingen

Het verhaal begint meteen met een epiloog die de toon voor het verhaal zet. Je wordt meteen meegevoerd in het verhaal en de spanning zit er meteen goed in. Elizabeth Klehforth is er goed in om de lezer constant op het verkeerde been te zetten, waardoor je op een gegeven moment aan iedereen gat twijfelen en elk personage wel iets te maken zou kunnen hebben met de verdwijning van Grace. Dit zorgt ervoor dat je maar door blijft lezen totdat je de ontknoping uiteindelijk met open mond verslindt.

Heerlijk elitair kostschooldrama

Al die mooie vreemde is een perfect verhaal als je houdt van boeken die zich afspelen in het wereldje van elitaire kostscholen. Het boek zit boordevol drama, geheimen, liefde en heeft ook nog eens een thrillerrandje. Vanaf de epiloog word je meegezogen in het verhaal en het liefst sla je het boek niet meer dicht voordat je de laatste bladzijde hebt gelezen. Ik zou absoluut meer van dit soort verhalen willen lezen.

Waardering: 4 uit 5.

Eén gedachte over “Recensie | Al die mooie vreemden – Elizabeth Klehfoth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.