Mijn boekenkast

Mijn boekenkast begint langzaam aan behoorlijk vol te raken en het leek me wel leuk om jullie vandaag eens een kijkje te laten nemen in mijn boekenkast. Ik vind het zelf altijd heel leuk om foto’s van boekenkasten te zien en vooral om inspiratie op te doen over de indeling. Ik heb niet echt een speciale indeling voor mijn boekenkast. Series en boeken van dezelfde schrijver staan wel  bij elkaar. 

Zo ziet mijn boekenkast er uit:

2016-02-16 16.26.54

Ik moet er gelijk bij zeggen dat dit niet al mijn boeken zijn. Deze boekenkast staat bij mijn ouders, omdat ik er geen ruimte voor heb in mijn kamer in Amsterdam. Een deel van mijn boeken ligt in Amsterdam en die staan dus niet op deze foto.

Op de bovenste plank heb ik al mijn studieboeken staan, de rest van de kast is gevuld met mijn leesboeken.

2016-02-16 16.27.13

Op de tweede plank van boven staat vooral Nederlandse en Engelse literatuur. Van twee van de boeken op deze plank ben ik vooral heel blij dat ik ze heb. Dat zijn de twee hardcovers van Arthur Japin. Ik heb deze voor in totaal 10 euro weten te kopen. De overgave heb ik nog niet gelezen, maar een schitterend gebrek is een van mijn favoriete boeken en deze uitgave vind ik ontzettend mooi.

2016-02-16 16.27.21

Daarna komt er een plank waar onder andere mijn series op staan. Favoriet hier zijn zeker de boeken van Harry Potter. Het enige nadeel van de boeken die ik hiervan heb, is dat deel 3 en 4 in hardcover zijn en de rest in paperback. Daardoor zijn deze twee boeken ook net iets hoger dan de rest en dat vind ik niet zo mooi staan. Het liefste zou ik de rest van de serie ook in hardcover hebben, maar daar moet ik nog even voor sparen.

2016-02-16 16.28.00

Deze twee boeken zijn allebei zo ontzettend mooi. Ik ben zo blij dat ik deze in mijn boekenkast heb staan. De sprookjes heb van Hans Christian Andersen heb ik gekocht toen ik een aantal jaar geleden in Odense in Denemarken was. Andersen komt hier vandaan en ze hadden hier dan ook ontzettend veel aan zijn sprookjes gerelateerde dingen in de souvenirwinkeltjes. Toen ik een Nederlandse versie van de sprookjes zag liggen kon ik daar niet voorbij lopen zonder deze mee te nemen. Ik kende de sprookjes van Andersen eigenlijk helemaal nog niet goed, omdat mij vroeger vooral de sprookjes van Grimm werden voorgelezen. Heel leuk dus om deze alsnog een keer allemaal te lezen.

The Complete Grimm’s Fairytales kreeg ik afgelopen kerst van mijn opa en oma. Het boek ziet er zo mooi uit. Ik heb helaas nog niet veel tijd gehad om deze sprookjes te lezen, maar ik ben zeker van plan om dit nog te gaan doen.

2016-02-16 16.28.28

Verder heb ik nog een plank in mijn boekenkast met boeken die ik vooral vroeger veel las, zoals de Hoe overleef ik?-serie en de boeken van Carry Slee.

Naast mijn boekenkast heb ik ook nog een e-reader waar aardig wat boeken op staan. Misschien dat ik jullie hier ook nog wel een keer een kijkje in geef.

Welke boeken zou ik volgens jullie echt nog in mijn boekenkast moeten hebben? Laat het me weten

 

2 reacties op “Mijn boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.