Favorite Places #2: Barcelona

Wat voor vakantie ik het liefste heb? Een stedentrip! Ik hou er gewoon heel erg van om een aantal dagen in een stad te verblijven en daar alle bekende en minder bekende hotspots te bezoeken. Ik heb al heel wat stedentrips achter de rug en ik vond ze allemaal geweldig. Er zullen dus nog wel meer blogpost verschijnen over steden binnen deze rubriek. Vandaag laat ik jullie Barcelona zien.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Barcelona was. Om precies te zijn in mei 2013. Maar ik kan me nog goed herinneren hoe het daar was en het was een hele mooie vakantie. Wat voor mij de vakantie naar Barcelona helemaal speciaal maakte, was dat het mijn eerste vliegvakantie was. Best een beetje spannend dus!

Ik was dus in mei in Barcelona en ik kan deze maand echt aanbevelen om te gaan. De temperatuur was namelijk in deze maand nog zeer aangenaam, zo rond de 25 graden. Wanneer je midden in de zomer gaat, lopen de temperaturen toch al vaak op tot boven de dertig graden en dat zijn niet echt de idealen temperaturen voor een citytrip (Ja, ik heb Rome bezocht met 40 graden, dat was niet echt ideaal).

Barcelona is een stad met vooral veel mooie architectuur. Zoals jullie misschien wel weten zijn er in Barcelona aardig wat werken te vinden van de bekende architect Gaudí. De bekendste hiervan is natuurlijk de Sagrada Família, die overigens nog steeds niet af is. Daarnaast is er ook nog het Park Güell dat helemaal door Gaudí is ontworpen. De Sagrada Família en het Park Güell heb ik beide bezocht net als één van de huizen in Barcelona die door Gaudí werd ontworpen, Casa Milà.

De bekendste straat van Barcelona is natuurlijk de Ramblas. Deze straat begint op het Plaça de Catalunya en loopt vanaf daar naar het beeld van Columbus dat over de zee uitkijkt. Ik vond het heerlijk om over de Ramblas te slenteren en bij de verschillende kraampjes met souvenirs te snuffelen. Aan de Ramblas zit ook een leuke markthal met allerlei etenswaren van chocolade tot verse fruitsalades en smoothies. Echt een aanrader om te bezoeken!

 

Als je naar Barcelona gaat, raad ik je zeker ook aan om de stad ’s avonds als het donker is te bekijken. Een echte aanrader als je ’s avonds de stad bekijkt, is de show bij de fontein Font Màgica. Tijdens deze show beweegt het water van de fontein op het ritme van de muziek en geeft hij licht in verschillende kleuren. Echt een prachtig gezicht. Helaas was de batterij van mijn fototoestel halverwege leeg en moest ik daarna foto’s maken met mijn telefoon. Ik had graag nog veel meer mooie foto’s willen maken op deze avond.

Ik heb in ieder geval een fantastische vakantie gehad in Barcelona. Vandaar ook dat deze stad in deze rubriek terecht is gekomen. Ik zou ook zeker graag nog een keer terug willen en dan nog veel meer plekjes verkennen.

Tot de volgende keer!

Bianca

Zijn jullie wel eens in Barcelona geweest?

 

5 reacties op “Favorite Places #2: Barcelona

    1. Bij mij is het precies andersom. Ik ben alleen in Barcelona geweest en zou juist nog meer plaatsen in Spanje willen bezoeken!

      Like

  1. Ik persoonlijk vind Barcelona enorm overroepen. Ik ben er inmiddels al 3 keer geweest en ik heb echt geen voeling met de stad. Misschien moet ik het toch nog eens een nieuwe kans geven. Groetjes kim

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.