Recensie | De Selectie – Kiera Cass

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over boeken die ik dit jaar echt wilde gaan lezen. Een van die boeken was De selectie van Kiera Cass. In dat artikel schreef ik dat dit boek mij niet echt iets voor mij leek, maar dat ik het door de goede verhalen die ik er over gehoord heb toch wilde gaan lezen. Vandaag vertel ik jullie wat ik vond van het boek De Selectie.

Algemene informatie

Titel: De selectie
Schrijver: Kiera Cass
Aantal bladzijde: 272
Uitgever: van Goor
Jaar: 2014
Genre: young adult, futuristisch, romantiek
Beoordeling: 3/5

Inhoud

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Oordeel

Ik moet eerlijk zeggen dat wat ik van te voren al dacht ook wel echt zo is, dit boek is niet echt iets voor mij. Ik ben nu eenmaal niet zo van de prinsessenverhalen, maar ik moet wel toegeven dat ik het verhaal nog best wel met plezier gelezen heb. Ik ben ook zeker wel benieuwd naar de volgende delen. Ik vond het boek vooral heerlijk om snel even tussendoor te kunnen lezen in het OV.

Wat ik minder vond aan de Selectie is dat de gebeurtenissen voor mijn gevoel nogal van de hak op de tak springen. Ook veranderen de personages nogal snel van gedachten binnen enkele bladzijden, wat voor mij nogal onrealistisch overkwam.

Het hele caste-systeem vond ik wel heel goed bedacht en ook hoe omschreven wordt hoe personen uit verschillende kaste tegen elkaar aankijken vond ik heel sterk. Ik kon me hierdoor erg goed inleven in het leven van America.

Over het algemeen vond ik het vooral een typisch Young Adult liefdesverhaal. Zoals zo vaak komt er weer een driehoeksverhouding naar voren en van mij hoeft dat eigenlijk niet zo nodig. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt vind ik dan wel weer erg boeiend. Al met al was het best een vermakelijk boek en de rest van de serie ga ik zeker ook nog wel lezen, maar de enorme hype om dit boek snap ik dan weer niet zo goed. Al kan ik me wel voorstellen dat het voor iets jongere meiden misschien wel een geweldig boek zal zijn. Misschien ben ik gewoon iets te oud voor dit type boek.

Tot de volgende keer!

Bianca

Wat vonden jullie van de selectie? 

 

4 reacties op “Recensie | De Selectie – Kiera Cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.