Recensie | Stad van Beenderen – Cassandra Clare

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden? (bol.com)

Algemene informatie

Titel: Stad van Beenderen
Auteur: Cassandra Clare
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2010
Aantal bladzijden: 480
Genre: Young Adult, fantasy
Serie:De kronieken van de Onderwereld
Waardering: 4/5

Oordeel

Ik las dit boek terwijl ik eigenlijk moest gaan beginnen aan To kill a mockingbird voor de boekenclub. Halverwege heb ik het boek dan ook maar aan de kant gelegd, omdat ik echt in het andere boek moest beginnen. Toch pakte ik Stad van Beenderen tussendoor steeds weer op, omdat ik het verhaal echt uit moest lezen, dit geeft wel aan dat ik het verhaal echt goed vond.

Om te beginnen was de schrijfstijl van het boek echt heel fijn. Ik vloog door het boek heen en hoefde totaal geen moeite te doen om mijn aandacht bij het verhaal te houden. De actie en de dialogen zijn in dit boek echt goed afgewisseld. Er is veel actie, maar je komt ook heel veel te weten over de achtergrond achtergrond van de schaduwjagers en alle andere wezens die er in de wereld van Clary blijken te leven, zoals vampiers, weerwolven en heksenmeesters. Deze wereld wordt zo uitgebreid beschreven dat ik me echt een voorstelling kon maken van de wereld en ik me ook bijna voor kon stellen dat het echt bestond. Ik vind dit aspect in een boek altijd heel belangrijk, want als je zo’n uitgebreide omschrijving krijgt van de wereld uit het boek, wordt het duidelijk hoe goed de auteur het verhaal heeft uitgedacht. Als de wereld uit het boek maar heel oppervlakkig omschreven wordt, heb ik altijd meer het idee dat het verhaal niet goed is uitgedacht.

Ik vind de personages ook heel goed uitgewerkt. Ik kan echt heel goed meeleven met Clary, hoewel ze best wel een stuk jonger is als ik. Ook de humor van Simon en Jace, en dan vooral in conversaties tussen deze twee is geweldig. Ik heb best een paar keer hardop zitten lachen om hun conversaties met of over elkaar.

Wat het boek verder heel goed maakt is de plotwendingen die er in zitten. Cassandra Clare heeft dit echt goed gedaan om steeds weer je aandacht vast te houden. Ook het einde had ik echt niet zien aankomen, wat er voor zorgt dat ik zo snel mogelijk het tweede deel wil gaan lezen.

Wat mij betreft is Stad van Beenderen een goed eerste deel van een serie. Er gebeurt veel, maar toch zijn er nog genoeg losse eindjes, waardoor je graag het volgende boek wil lezen. De recensie van het tweede boek zal waarschijnlijk ook wel snel op mijn blog verschijnen.

Tot morgen!

Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.