Reis Bucketlist #4: Stockholm

Stockholm staat al heel lang op mijn wensenlijstje en in de zomer ga ik er eindelijk naar toe. Ik ben dus al flink aan het opzoeken wat er allemaal te doen is en wat ik echt niet mag missen. Hierdoor kom ik al aardig in de stemming voor deze vakantie. Daarom leek het mij een goed idee om deze keer in de Reis Bucketlist Stockholm te bespreken.

Stockholm wordt ook weleens het “Venetië van het noorden” genoemd en dat is niet voor niks. De stad ligt namelijk middenin de Scherenkust met 24.000 eilanden. Stockholm zelf is verdeeld over veertien eilanden. Er is dus veel water te vinden en de bijnaam is dan ook erg toepasselijk.

royal-palace-377913_960_720

De Gamla Stan, het oude centrum van Stockholm heeft een middeleeuwse uitstraling met veel kleurrijke gebouwen. Een groot deel van het oude centrum is voetgangersgebied, je kan hier dus lekker rustig door de mooie straatjes slenteren. Ook ’s avonds schijnt het er heel mooi te zijn als alles verlicht is. In de Gamla Stan is ook het Koninklijke Paleis te vinden. Dit paleis is op de funderingen van een voormalig middeleeuws kasteel gebouwd. In het paleis is een museum waar je meer te weten kunt komen over de koninklijke familie en bij het paleis kun je de wisseling van de wacht meemaken.

Gamla stan

Aan het water is het stadhuis van de stad te vinden. In het stadhuis zijn verschillende zalen te bewonderen. Ook kun je de toren beklimmen en vanaf daar schijn je een prachtig uitzicht over de stad te hebben.

Net buiten Stockholm ligt het vorstelijke landgoed slot Drottningholm. Het paleis is gebouwd in de stijl van Versailles en aangezien ik dat heel mooi vond, ben ik ook heel benieuwd naar Drottningholm.

drottningholm-palace-729470_960_720

Op vakantie bezoek ik best wel vaak begraafplaatsen. Ik weet niet precies waarom, maar ik vermoed dat het komt omdat de meeste begraafplaatsen best wel indrukwekkend zijn. In Stockholm is er een begraafplaats die is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is de Skogskyrkorgården. Het opvallende aan deze begraafplaats is de combinatie tussen landschap en architectuur. Ik ben best wel benieuwd naar deze begraafplaats en zou er dan ook graan naar toe gaan.

Natuurlijk heb je in Stockholm ook een aantal musea, waarvan Skansen, een openluchtmuseum met oude Zweedse huizen mij het meest interessant lijkt om te bezoeken. Een ander interessant museum lijkt me het Noords museum waar je van alles kan leren over de Scandinavische geschiedenis.

Natuurlijk wil ik de stad ook van boven zien. Ik vind het altijd zo mooi als je de hele stad in één blik kunt zien. Een plek waar dit kan in Stockholm is de Kaknästornet. Bij helder weer kan je vanaf deze toren bijna 60 kilometer ver kijken. De toren is 150 meter hoog en telt 34 verdiepingen.

Dit zijn de dingen die ik in ieder geval wil bezoeken als ik in Stockholm ben, maar hier kunnen natuurlijk nog veel meer dingen bijkomen. Als je al in Stockholm bent geweest en nog tips hebt, laat het mij dan weten. Ik ben heel benieuwd wat andere mensen van deze stad vonden en wat zij aanraden.

Tot morgen!

Bianca

 

 

9 reacties op “Reis Bucketlist #4: Stockholm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.