Favorite places #4: Dordogne

Afgelopen zomervakantie was ik met mijn ouders in de Dordogne in zuid Frankrijk. Ik was hier al vaker geweest maar toen was ik nog heel klein  dus behalve van foto’s kon ik me hier niet meer veel van herinneren. Ik was dus heel benieuwd naar het gebied en het viel zeker niet tegen. Van prachtige natuur tot schattige plaatsjes. Er is in de Dordogne voor ieder wat wils. Vandaag laat ik jullie zien waar ik allemaal geweest ben tijdens deze vakantie.

We verbleven in een stacaravan in de buurt van Sarlat-la-Canéda. In het oude deel van deze stad zijn vele middeleeuwse huizen te vinden.

De Dordogne staat onder ander bekend om de kastelen en de tuinen. Er zijn echt ontelbaar kastelen en tuinen te vinden. Wij hebben één kasteel bezocht en twee verschillende tuinen. Het kasteel dat wij bezochten was Castelnaud. Vanaf de parkeerplaats was het nog best een stukje lopen zeker in de hitte, maar het uitzicht vanaf het kasteel was het zeker waard.

We bezochten de tuinen van Marqueyssac en le jardin d’eau. Wat ik heel bijzonder vond aan Marqueyssac is het uitkijkplatform waarop je heel ver kunt kijken in verschillende richtingen. Ik houd altijd wel van die plaatsen waar je heel ver kunt kijken. De jardin d’eau is een tuin met allemaal waterbloemen en die waren echt heel mooi. Ook zaten er heel veel kikkers, waarbij het een uitdaging was om ze goed op de foto te krijgen. Ik vond deze tuin zo mooi dat ik er nog wel wat langer had kunnen rondlopen met mijn camera.

Misschien wel de bekendste plek in de Dordogne is Rocamadour. Dit stadje is een bedevaartsoort en ik vind het echt een heel mooi plaatsje. Wel heel erg toeristisch, dus heel erg druk dat is wel wat minder, maar het is echt een aanrader om te bezoeken. Ook de roofvogelshow die we daar bezocht hebben was echt geweldig. Heel anders dan de roofvogelshows die in Nederland bij sommige dierentuinen worden gegeven. De vogels vliegen namelijk uit over de vallei en je kunt ze ook de hele vallei door zien vliegen. Ik heb tijdens deze show ook nog wat mooie foto’s gemaakt, al was dit wel heel moeilijk. De vogels vliegen namelijk erg hard en soms ook te laag, dus je moet op je hoofd letten. Ik kan je vertellen als je door je camera kijkt, wil je nog wel eens erg laat doorhebben dat er eentje bijna tegen je aanvliegt.

Bij Rocamadour is er ook nog een Apenpark, waar de apen los lopen. Een soort Apenheul dus. Ik vind het altijd leuk om dierentuinen te bezoeken, zeker in het buitenland. Dus dat vond ik ook echt een hele leuke dag.

Wat ik ook nog echt een aanrader vind om te bezoeken zijn de grotten van Padirac. Je moet hier echter wel rekening houden met een wachtrij voordat je naar binnen kan (niet fijn in de regen). Als je de wachtrij overleeft hebt, ga je met een lift naar beneden en dan wordt je met een bootje rondgevaren door de grot. Het is echt een hele mooie grot, maar ik heb helaas niet zulke mooie foto’s kunnen maken vanwege het slechte licht.

Een laatste tip nog als je ooit in de Dordogne ben, ga kanoën over de rivier de Dordogne. De hele omgeving ziet er weer totaal anders uit vanaf het water en ik vond dit best wel indrukwekkend om alle plaatsen waar je geweest bent vanaf het water te zien. Bovendien is kanoën ook echt leuk om te doen. Wel wat zwaar soms als er geen stroming staat. En onder bruggen doorvaren zonder er tegen aan te varen is ook best een kunst, maar het is vooral heel ontspannend op het water.

Nog een laatste foto om mee af te sluiten. In Sarlat zat een pannenkoekenhuis en daar at ik deze lekkere pannenkoek op de laatste avond van de vakantie.

2015-07-31 19.25.12

 

Ik krijg echt zin in vakantie als ik al deze foto’s weer doorkijk. Gelukkig ga ik ook bijna, komende zondag, een weekje op vakantie. Daar ben ik wel echt aan toe.

Zijn jullie wel eens in de Dordogne geweest? Wat vonden jullie een aanrader om hier te bezoeken?

Tot morgen!

Bianca

 

2 reacties op “Favorite places #4: Dordogne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.