Marrakesh dag 3: Casablanca

Deze week schrijf ik elke dag een post over mijn studiereis naar Marokko van vorige week. Gisteren schreef ik over de eerste dag die we echt in Marrakesh waren. Tijdens ons verblijf in Marrakesh maakte we ook een dagtrip naar de stad Casablanca. Vandaag vertel ik jullie alles over deze dag.

20160417_220751

De wekker ging erg vroeg. De trein naar Casablanca vertrok namelijk al om kwart voor negen en we moesten ook nog met de taxi naar het station. We waren ruim op tijd op het station en konden wij gelijk toen de trein aankwam instappen. Hierdoor hadden we allemaal een zitplaats, wat erg fijn was aangezien de reis 3,5 uur zou duren. De reis voerde ons door een mooi landschap, dus er was genoeg om naar te kijken. Ook had ik mijn boek bij me en kon ik dus lekker lezen tijdens deze lange treinreis. Desondanks was 3,5 uur wel erg lang en iedereen was dus ook erg blij toen we eindelijk in Casablanca aankwamen.

FB_IMG_1460828470604
Station van Marrakesh

De planning voor deze dag was dat we eerst de moskee zouden bezoeken en daarna lekker op het strand zouden gaan liggen. Helaas liep dit even anders, omdat de temperatuur veel lager was dan verwacht en het dus niet echt strandweer was. Maar ondanks het weer hebben we toch een hele leuke dag gehad.

De dag begon dus met een bezoek aan de Hassan II-Moskee. Dit is een van de weinige moskeeën waar je als niet-moslim naar binnen mag. De moskee was zowel van buiten als van binnen prachtig om te zien, hoewel de grootte van binnen wat tegenviel. Toen we bij de moskee aankwamen bleek dat de bezoektijden pas weer om drie uur en om vier uur waren, dus kreeg eerst iedereen vrije tijd om te gaan lunchen. Wat ons erg opviel tijdens deze vrije tijd is dat je in Casablanca bijna geen vrouwen op straat zag. Hoewel overal te lezen was dat Casablanca veel moderner was dan Marrakesh kregen wij niet echt dat idee. Ook aren er maar weinig witte huizen te zien, iets wat wel de verwachting was in Casablanca.

Na de lunch werd het echt tijd om de moskee te bezoeken. We kregen een rondleiding van een gids die ook een aantal woorden Nederlands sprak en die het dak van de moskee vergeleek met de Amsterdam Arena, omdat het dak open kan.

Na een rondleiding van een half uur kregen we de gelegenheid om te gaan dineren voordat de trein terug naar Marrakesh weer zou vertrekken. We besloten om te gaan eten in het centrum van Casablanca. Aangezien de taxichauffeur zei dat dit maar drie minuten met de auto was, dachten wij dat we wel zouden kunnen gaan lopen. Na drie kwartier waren we echter nog niet eens op de helft en hoewel de route die we liepen best mooi was, hadden we niet zo heel veel tijd meer om te eten. Toen bleek ook dat we een sms hadden gekregen van een groepje dat wel met de taxi was gegaan, dat het ver was en ze ons afraden om te gaan lopen. Dat bericht hadden we graag eerder gehad. Uiteindelijk namen we dus toch maar de taxi en waren we binnen een paar minuten op de boulevard. We hebben hier heerlijk gegeten met uitzicht over zee en vooral ook heel veel gelachen tijdens het eten.

20160412_192015

Na het eten hadden we helaas geen tijd meer voor een toetje. Dit was jammer, want er stonden echt heerlijke toetjes op de menukaart. We moesten snel naar het station om de trein terug te halen. De trein had jammer genoeg twintig minuten vertraging, dus er was eigenlijk nog wel tijd geweest voor een toetje. Na een treinreis van weer 3,5 uur waren we weer terug in Marrakesh en ging iedereen weer moe zijn bed in om zich geestelijk voor te bereiden op het rijden op kamelen.

Morgen lezen jullie alles over het rijden op kamelen en het winkelen in Marrakesh.

Tot morgen!

Bianca

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.