Marrakesh dag 4: Kamelentocht

Gisteren vertelde ik over de dagtrip naar Casablanca. Dit was een leuke maar ook heel vermoeiende dag. Gelukkig konden we op de woensdag enigszins uitslapen, omdat we pas om tien uur opgehaald werden bij het hostel. ‘S ochtends maakte we een tocht op kamelen, die eigenlijk dromedarissen waren, en ’s middags hadden we vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan winkelen.

 

2016-04-13 11.14.30

We werden dus om tien uur opgepikt bij het hostel om met busjes vervoerd te worden naar La Palmeraie. Hier gingen we een 1,5 uur durende tocht maken op kamelen. Aan het begin was het nogal eng om op zo’n hoog beest te zitten, maar toen we eenmaal onderweg waren, wende het wel en was het best leuk. Wel was het echt heel erg warm, omdat we in de volle zon aan het rijden waren en ik ook nog een lange spijkerbroek aan had. Mijn kameel was er een van het agressieve soort en was de hele tijd aan het grommen tegen de kameel voor hem. Ook toen ik er aan het eind weer af moest, wilde hij maar niet gaan liggen en dat was best eng.De kleine baby kameel die met ons meeliep was wel enorm schattig. Sommige van onze groep wilde deze het liefst mee naar huis nemen. Onze gidsen bij het kamelenrijden waren echt heel aardig en ze hebben voor iedereen een sieraad van palmboombladeren gemaakt, zoals de ring die je hieronder ziet.

2016-04-13 12.21.07

Na het rijden op de kamelen kregen we allemaal nog een kopje verse muntthee aangeboden, zoals eigenlijk overal het geval wel was tijdens ons verblijf in Marokko.

2016-04-13 12.35.49

Na de thee gingen we weer terug naar het hostel en kreeg iedereen de rest van de dag vrije tijd om te doen wat hij zelf wilde. We begonnen met een lunch in café d’epices midden in de soeks. Hier nam ik een heerlijk vegetarische sandwich met avocado, radijs, tomaat, en aubergine. Daarbij dronk ik een wortelsap met gember. In Marrakesh kon je overal echt heerlijke sapjes drinken, die ga ik echt wel missen nu ik weer in Nederland ben.

Na de lunch wilden we met een aantal meiden henna laten zetten en daarna souvenirs gaan shoppen. Aangezien we niet zo goed wisten waar we het best konden zijn voor de henna vroegen we het aan een medewerker van het café. Hij wees ons meteen een vrouw aan en dat was een goede keus. Ze was namelijk echt heel aardig en heeft ook hele mooie hennatattoos gezet.

Nadat de henna aangebracht was, moest het een uur drogen. Dit uur brachten we door in de winkel van de zoon van de vrouw die net onze henna had gezet. Ook hier kregen we weer verse muntthee te drinken en mochten we ruiken aan de verschillende soorten kruiden die in deze winkel verkocht werden. Ik kocht hier ook gelijk mijn eerste souvenir van deze reis, namelijk een parfumblokje. Toen de henna was opgedroogd, liepen we verder de soeks in en kon iedereen zijn souvenirs in gaan slaan. Ik heb op deze dag ook nog een hele mooie sjaal gekocht voor 50 dirham (5 euro).

20160419_105350

’s Avonds konden we ook op eigen gelegenheid eten en we aten bij een restaurant met uitzicht (ja alweer uitzicht) op het djemaa el Fna en het atlasgebergte wat we in de verte zagen liggen. Ik at hier vegetarische couscous.

Na het eten gingen we weer terug naar het hostel. We wilde het namelijk niet te laat maken, omdat we de volgende dag de hele dag door het Atlasgebergte zouden gaan lopen. Morgen vertel ik alles over deze dag in het Atlasgebergte, wat ik ook gelijk de leukste dag van deze reis vond. Ik heb hier ook hele mooie foto’s gemaakt, dus lees mijn blog morgen zeker weer als je hier benieuwd naar bent.

Tot morgen!

Bianca

 

2 reacties op “Marrakesh dag 4: Kamelentocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.