Favorite Places #5: Wenen

Ik melde al eens eerder dat ik graag op stedentrip ga in mijn vakantie. In de zomervakantie van 2012 ging ik op vakantie naar Oostenrijk en daarbij gingen we ook twee dagen naar Wenen. Wat daar allemaal te zien en te doen is? Dat lees en vooral zie je vandaag op mijn blog.

Laten we beginnen met dat het warm was. Heel erg warm. Dat verwacht je misschien niet zo als je naar Oostenrijk gaat, maar het was echt boven de dertig graden. Niet echt de ideale omstandigheden om een stad te bezoeken, maar aangezien je het weer nou eenmaal niet voor het uitkiezen hebt, moet je er altijd maar wat van maken. Want als je rustig aan doet, kan je met deze temperaturen natuurlijk ook nog genoeg van de stad zien.

1. Stephansdom

Een kerk natuurlijk. Ik denk dat bijna elke stad wel een mooie kerk heeft om te bezoeken en zo ook Wenen. De Stephansdom is  een gotische kathedraal en de grootste van het land. Vanaf de toren van de kerk heb je een mooi uitzicht over de stad. Enige nadeel: het plein waar de kathedraal opstaat is nogal klein en daardoor is het gebouw erg moeilijk op de foto te krijgen.

 

2. Schloss Schönbrunn

Parijs heeft Versailles, Wenen heeft Schönbrunn. Het paleis is dan misschien iets kleiner, het is zeker niet minder mooi en ook de tuinen zijn prachtig (en hebben schaduw, niet onbelangrijk met warm weer).

 

3. Reuzenrad in het prater

Misschien wel de bekendste attractie in Wenen, het reuzenrad. Vanuit het reuzenrad heb je een goed uitzicht over de stad.

 

4. Slot Belvedere

Slot Belvedere is een paleizencomplex dat bestaat uit obere belvedere en untere belvedere. Deze twee gebouwen zijn verbonden door middel van een tuin.

5. Karlskirche

Ik wil eindigen met nog een kerk, namelijk de Karlskirche.

033.JPG

Dit waren wel de belangrijkste dingen die ik in Wenen bezocht heb. Ik heb nog veel meer dingen gezien, maar van sommige plekken weet ik de naam niet meer en sommige zijn ook gewoon random plekken die we in de stad tegenkwamen. Ik wil nog wel afsluiten met een aantal foto’s, waarvan ik niet meer weet waar ze gemaakt zijn, maar die wel het bekijken waard zijn.

 

Tot morgen!

Bianca

 

Eén gedachte over “Favorite Places #5: Wenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.