Recensie | Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella

Na het lezen van To kill a mockingbird en Duizend schitterende zonnen wilde ik graag even een simpel boek lezen waar ik niet echt bij hoef na te denken. Aangezien het achtste deel van de Shopaholic-serie pas uitgekomen is, besloot ik om daar maar eens aan te beginnen. Ik heb de andere delen van deze serie ook allemaal gelezen en hoewel ik ze niet geweldig vond, waren ze wel plezierig om te lezen. Benieuwd wat ik van dit achtste deel vond? Lees dan verder!

 

Titel: Shopaholic grijpt in
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: House of Books
Jaar: 2016
Aantal bladzijden: 258
Genre: Chicklit
Serie: Shopaholic #8
Oordeel: 3/5

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

 

Oordeel

Normaal gesproken ben ik niet echt van de Chicklits, maar van deze serie heb ik alle boeken gelezen, meestal op vakantie en ik vind ze opzich wel vermakelijk. Ik lees deze boeken vooral als ik even iets luchtigs wil lezen. Daarvoor was dit boek zeker geschikt. De schrijfstijl is vlot en het boek leest als een trein. Ook zijn de hoofdstukken kort, wat ik altijd heel fijn vind.

Net als in de meeste chicklist heb ik bij deze boeken altijd het idee dat er eigenlijk niet zo veel gebeurd in het boek. Nou vond ik dat bij dit deel opzich nog wel meevallen, omdat er echt een missie was door het hele boek heen.

Ik kon ook wel lachen om sommige opmerkingen van de hoofdpersoon en ik kon ook wel redelijk met haar meeleven. Ondanks dat de personages nogal op de vlakte blijven.

Dit boek moet je zeker niet gaan lezen als je echt hoogstaande literatuur wil lezen, maar als vermaak tussendoor is het een prima boek. Met een redelijk goede verhaallijn en veel humor. Wat ik me wel afvraag is of deze serie nog verder uitgemolken gaat worden door een nieuw deel, want ik heb het idee dat het verhaal nu wel een beetje klaar is en dat een nieuw deel alleen maar meer van hetzelfde zou worden. Wat mij betreft was dit boek dus wel het eind van de serie.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Wat vonden jullie er van?

Tot morgen!

Bianca

2 reacties op “Recensie | Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.