Recensie | Stad van vuur – Cassandra Clare

Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary’s enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen.

Titel: Stad van vuur
Auteur: Cassandra Clare
Uitgever: The house of books
Aantal bladzijden: 448
Genre: Young Adult, Fantasy
Serie:De kronieken van de onderwereld #2
Oordeel: 4/5

Nadat ik Stad van Beenderen had uitgelezen, wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk dit deel gaan lezen. Maar vanwege mijn grote TBR stapel duurde het toch nog een maand voordat ik in stad van vuur begon. Ik heb ook behoorlijk lang gedaan over het lezen van dit boek. Dit kwam doordat ik vorige week druk was met school, werk en als ik dan tijd had om te lezen werd ik weer afgeleid door verschillende zaken. Ik heb meer dan een week gedaan over het lezen van dit boek, maar dit kwam zeker niet doordat ik het boek niet goed vond. Integendeel zelfs.

Net als het eerste deel werd ik als ik eenmaal aan het lezen was helemaal meegezogen in het verhaal. Ik ben weer helemaal verslaafd aan de wereld van de Schaduwjagers en ik vond het dan ook heel fijn dat er in dit boek weer voldoende aandacht was voor de geschiedenis van de wereld. Ook de personages waren weer even geweldig als in het vorige boek. Ik heb weer zo gelachen om gesprekken tussen Jace en Simon. Met Clary kon ik heel goed meeleven, omdat haar gevoelens goed beschreven werden. Ik wil haar en Jace ook zo graag samen zien, ook al is hun liefde eigenlijk onmogelijk.

Soms vond ik het verhaal wel wat traag gaan zeker aan het begin. Dit werd echter weer helemaal goed gemaakt in de laatste 100 bladzijden waar weer genoeg actie te beleven is. Het laatste deel van het boek las ik dan zo uit. Ik heb kortom weer erg genoten van dit boek, ook al deed ik er heel lang over om het uit te lezen. Het boek krijgt dan ook net als het eerste deel van de serie 4 sterren van mij.

Nu weer op naar het volgende boek en hopelijk komt mijn concentratie om te lezen weer een beetje terug deze week, zodat ik lekker door kan lezen. Als jullie nog tips hebben voor een betere concentratie tijdens het lezen, laat het me dan vooral weten.

Tot morgen!

Bianca

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.