Recensie | Oog om oog – Buddy Tegenbosch

Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst.
Bang voor wat zou kunnen gebeuren.
Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt
hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin.
Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar.
Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

Titel: Oog om oog
Auteur: Buddy Tegenbosch
Uitgever: van Goor
Jaar: 2015
Aantal bladzijden: 304
Waardering: 4/5

Het boek leest erg makkelijk weg. Ik had het binnen een dag uit. Vooral toen ik bij deel twee was aangekomen, kon ik het boek niet meer wegleggen, omdat ik graag wilde weten hoe het verhaal af zou lopen.

In het eerste deel van het boek lees je afwisselend over het heden en het verleden van JJ. Vooral de stukken uit het verleden vond ik heel leuk om te lezen, omdat deze je helpen te begrijpen waarom JJ bepaalde dingen doet en denkt in het heden. Het tweede deel speelt zich totaal af in het heden en hier neemt de spanning ook wat meer toe. Waar het eerste deel soms wel wat saai wordt, omdat er niet veel gebeurt, gebeurt er in het tweede deel juist heel veel.

De reden dat ik het boek zo snel uit had, was dat bijna elk hoofdstuk wel eindigde met een soort cliffhanger, waardoor ik steeds maar door wilde lezen. De schrijfstijl is ook zo vlot dat het totaal geen moeite kost om door het boek heen te komen.

Enige minpuntje aan het boek vond ik dat niet alle personages even goed uitgewerkt waren. Je komt veel te weten over JJ, de hoofdpersoon. Aan het einde van het boek weet je alles over zijn persoonlijkheid en verleden. Ook over Ivar kom je veel te weten waardoor je zijn handelingen enigszins kan begrijpen. De andere personages blijven echter een beetje oppervlakkig en ik had graag ook wat meer over hen te weten gekomen. Vooral over Vero en Scrabble hun verleden en hoe dat gerelateerd is aan JJ had volgens mij nog heel veel geschreven kunnen worden.

Verder vond ik dit echt een top boek met een hedendaags thema, waar al veel boeken over geschreven zijn, maar dit boek sprong er toch wel echt bovenuit. Daarom 4 van de 5 sterren voor dit boek.

Tot morgen!

Bianca

2 reacties op “Recensie | Oog om oog – Buddy Tegenbosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.