Recensie | Het levende labyrint (De verborgen universiteit #2) – Natalie Koch

Eindelijk na bijna twee weken las ik weer eens een boek uit. Normaal lees ik toch wel één of twee boeken per week, dus voor mijn doen, deed ik echt heel lang over dit boek. Voor een klein deel lag dat misschien ook wel aan het boek, maar ik denk dat het voor het grootste deel komt doordat ik nogal druk geweest ben met andere dingen de laatste weken en dat ik me als ik eenmaal wel aan het lezen was slecht kon concentreren op het boek. Maar ach het boek is nu eindelijk uit en vandaag vertel ik wat ik er van vond.

Titel: Het levende labyrint
Auteur: Natalie Koch
Uitgever: Querido
Jaar: 2012
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 624
Serie: De verborgen universiteit #2
Waardering: 3/5

 

Alexa vermoedt dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Mary ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan. Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische muziek, roept ze het onheil over zichzelf af; ze moet opboksen tegen krachten die uit alle macht willen voorkomen dat de waarheid uitkomt. Die waarheid zal gruwelijker zijn dan ze zich kan voorstellen. Uiteindelijk komt ze voor een keuze te staan die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook de levens van haar beste vrienden kan verwoesten.

Het levende labyrint is het tweede deel in de Verborgen Universiteit-serie  Natalie Koch. Het was al weer even geleden dat ik het eerste deel uit las en daardoor was ik al weer aardig wat dingen die gebeurd waren in het eerste boek vergeten. Ik was dus heel blij verrast dat toen ik het boek opensloeg er niet gelijk begonnen werd aan het verhaal, maar dat er eerst een best wel uitgebreide samenvatting van het eerste boek werd gegeven. Echt serieus elk boek in een serie zou dit moeten hebben, want ik ben echt zo iemand die de helft van de voorgaande boeken al weer vergeten is als ze in een vervolgdeel begint. Toch was deze samenvatting niet helemaal dekkend, want op sommige plekken in het verhaal werd er toch weer gerefereerd aan gebeurtenissen uit het eerste boek, die ik niet meer helemaal wist te plaatsen.

Over het eerste deel van deze serie was ik best wel enthousiast. Daardoor had ik ook best wel hoge verwachtingen over dit boek en helaas werden die niet helemaal waargemaakt. Het goede aan het vorige boek vond ik juist de afwisseling van het leven van Alexa op de universiteit en het onderzoek wat ze daarbuiten uitvoert waardoor ze meer over haar verleden te weten komt. In dit tweede deel komt het leven van Alexa op de universiteit helemaal niet meer zo erg naar voren en draait het alleen maar om haar zoektocht naar de waarheid uit het verleden. Hoewel ik dit heel interessant vond, had ik liever wat meer afwisseling gehad.

Ik begon me ook een beetje aan Alexa te irriteren in het boek. In het eerste deel kon ik me nog best goed inleven in haar situatie, maar in dit boek had ik daar wat meer moeite mee. Haar hele leven draait alleen nog maar om haar zoektocht naar de waarheid en daarbij besteed ze nog maar heel weinig aandacht aan haar vrienden en aan haar studie. Ze is zo gefocust op maar één ding en de rest interesseert haar gewoon helemaal niks meer. Ook heeft ze vaak nogal stomme acties, die ik totaal niet snap.

Wat ik wel heel goed vond aan het boek, was de afwisseling met de dagboekfragmenten van Eleanor. Ik vond haar wel echt een heel leuk personage en vond het denk ik ook leuker om de stukken die uit haar perspectief geschreven zijn te lezen, dan de stukken die uit Alexa’s oogpunt zijn geschreven. Het enige nadeel aan de stukken met de dagboekfragmenten van Eleanor was dat het voor mij soms niet helemaal duidelijk was wanneer het dagboekfragment was afgelopen en wanneer het dus weer het perspectief van Alexa was van waaruit er geschreven wordt.

Het boek eindigde weer met een enorme cliffhanger, dus ik moet maar gauw het volgende deel nog gaan lezen. Want ondanks dat ik niet heel enthousiast was over dit boek, vond ik het zeker wel leuk om te lezen en ben ik ook heel benieuwd hoe het verhaal afloopt.

 

Eén gedachte over “Recensie | Het levende labyrint (De verborgen universiteit #2) – Natalie Koch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.