Recensie | Did I mention I love you? – Estelle Maskame

De laatste tijd zag ik het boek Did I mention I love you? erg vaak voorbij komen. Door de vele recensies die ik las over dit boek werd ik er ook erg benieuwd naar. Bovendien ziet de cover er zo leuk en vrolijk uit dat ik helemaal zin kreeg om het boek te gaan lezen. Daarnaast hoopte ik dat dit boek mij uit mijn kleine leesdip kon krijgen.

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Titel: Did I mention I love you?
Auteur: Estelle Maskame
Uitgever: Moon
Serie: DIMILY #1
Waardering: 4/5

Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik van dit boek moest verwachten. Het leek me wel een vermakelijk boek, maar niet helemaal iets voor mij.Het boek heeft me echter positief verrast.
Het verhaal las echt als een trein. De laatste tijd lees ik best wel langzaam, maar dit boek had ik binnen twee dagen uit. De schrijfstijl was lekker vlot, waardoor ik het boek makkelijk kon lezen in het OV.

Ik kon mezelf goed identificeren met Eden en ik had daardoor ook totaal geen problemen om me in te leven in haar. Wel vroeg ik me aan het begin van het boek echt heel erg af hoe ze uiteindelijk voor Tyler zou gaan vallen, want hij is dan echt nog heel erg onuitstaanbaar en ik irriteerde me heel erg aan hem. Echter naarmate ik meer te weten kwam over Tyler hoe meer sympathie ik voor hem kreeg en Eden ook. Hoewel in de beschrijving van het boek al naar voren komt dat Eden uiteindelijk voor Tyler zal vallen, gebeurde het voor mij toch op een onverwacht moment in het boek. Dit vond ik echt heel goed gedaan, want je weet dat het gaat gebeuren, maar je hebt echt geen idee hoe dan, omdat Eden en Tyler elkaar haten aan het begin.

Voordat ik het boek ging lezen, had ik al veel commentaar gelezen op het taboe dat Eden en Tyler voor elkaar vallen terwijl het stiefbroer en stiefzus zijn. Maar ik snap het probleem hiermee niet zo goed. Ze hebben geen bloedband en zijn niet samen opgegroeid als broer en zus. Ze hebben elkaar zelfs nog nooit gezien voor deze zomer, dus er is echt totaal geen sprake van een broer-zus band. Wat mij betreft is er dus helemaal geen ophef nodig over de relatie tussen Eden en Tyler.

Het einde van het boek was echt verrassend en zag ik echt niet aankomen. Ik wil daarom ook echt graag het volgende deel lezen, omdat ik graag wil weten hoe het verder gaat tussen Tyler en Eden. Ik ben echt heel blij dat ik dit boek gelezen heb ondanks dat ik dacht dat het niks voor mij zou zijn, want ik vond het echt een geweldig boek zeker voor in de zomer.

 

 

 

5 reacties op “Recensie | Did I mention I love you? – Estelle Maskame

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.