Favoriete Netflix series

Netflix is best wel een grote verslaving van mij. Al heb ik de laatste tijd weinig tijd om series te kijken, toch kijk ik waarschijnlijk nog steeds te veel. Onder alle series die ik kijk, heb ik wel een aantal favorieten en die wil ik vandaag met jullie delen.

1. Once Upon a Time

Wanneer Emma Swan 28 wordt, staat op haar verjaardag Henry ineens voor haar deur, de zoon die ze tien jaar geleden ter adoptie heeft afgestaan. Henry is ervan overtuigd dat Emma de dochter is van Sneeuwwitje en Prins Charming, en dat ze voorbestemd is een machtige vloek op te heffen. Emma gelooft het niet, en gaat met Henry mee terug naar Storybrooke, waar ze de mysterieuze Mr. Gold ontmoet en botst met burgemeester Regina Mills, Henry’s adoptiemoeder die volgens hem niemand minder dan de Boze Koningin is!

Once Upon a Time is denk ik wel mijn favoriete serie. Ik hou sowieso erg van sprookjes en als je van sprookjes houdt is deze serie echt een aanrader.

2. The Vampire Diaries

De vampierbroers Stefan en Damon, de een goed, de ander slecht; Elena, een spookverschijning van de schoonheid op wie de twee broers zo’n 150 jaar eerder verliefd waren; plus Jeremy, Bonnie, Matt en nog veel meer inwoners van het dorp Mystic Falls in Virginia. En allemaal zijn ze gevangen in een fascinerend web van geheimen, passie en angst.

Op een of andere manier was ik er altijd van overtuigd dat deze serie niks voor mij zou zijn. Toen ik echter eenmaal besloot om er toch maar een keer an te beginnen, bleef ik maar achter elkaar doorkijken. Deze serie is gewoon echt geweldig. Er zit gewoon een veel betere verhaallijn in dan ik van tevoren verwacht had. En alle jongens in deze serie zijn gewoon zo knap.

3. Homeland

In Homeland keert de Amerikaanse marine sergeant Nicholas Brody  8 jaar na zijn vermissing terug in zijn thuisland. De soldaat die werd geacht te zijn vermoord in Irak wordt aanvankelijk als held ontvangen. Totdat de briljante CIA agent Carrie Mathison  hem ervan verdenkt in werkelijkheid lid te zijn van Al Qaeda en van plan is een terroristische aanval te plegen. Vertrouwend op haar instinct riskeert Mathison haar reputatie, haar carrière en zelfs haar verstand om de waarheid te achterhalen.

Homeland is echt een geweldige serie. En nu ik dit schrijf bedenk ik me ook dat ik maar weer eens verder moet gaan kijken, want ik ben ergens in seizoen 4 blijven hangen. Niet omdat ik de serie niet meer leuk vond, maar gewoon omdat ik eigenlijk een beetje vergeten was dat ik deze serie ook nog aan het kijken was.

4. Orphan Black

Sarah is altijd alleen geweest. Ze heeft geen ouders, geen familie. Ze leeft op straat en komt aan geld door te stelen. Op een dag ziet ze een jonge vrouw op het treinperron die als twee druppels water op haar lijkt. Wanneer de vrouw zelfmoord pleegt door voor de aankomende trein te springen, is Sarah in shock. Maar vervolgens ziet ze een kans, een uitweg voor haar problemen. Sarah neemt de identiteit aan van de overleden vrouw. Ineens heeft ze een leven, een woning, geld en zelfs een vriend. Maar dan doet ze een schokkende ontdekking: zij en de overleden jonge vrouw zijn klonen. Sarah raakt verwikkeld in een dodelijke samenzwering waarbij ze niemand kan vertrouwen. Zijn er meer zoals zij?

De eerste drie seizoenen van deze serie keek ik echt heel snel achter elkaar door. Daarna moest ik helaas heel lang wachten op seizoen 4. Gelukkig komt er nu weer elke vrijdag een nieuwe aflevering online. Dus kan ik eindelijk weer verder kijken.

5. Pretty Little Liars

Rosewood is een modelstadje met talloze geheimen. Het meest duistere geheim behoort toe aan de mooiste meisjes van de stad: Aria, Spencer, Hanna en Emily. Nu dreigt alles uit te komen. Een jaar geleden verdween de leider van de groep, Alison, en dit betekende het einde van de vriendschap tussen de meiden. Maar nu krijgen ze berichtjes van ene ‘A’, die dingen zegt die alleen Alison kon weten. ‘A’ verraadt hun geheimen, houdt hen voortdurend in de gaten en gooit er angstaanjagende bedreigingen uit. De meiden komen weer samen om uit te vinden wat er aan de hand is. Is Alison terug? Of is het iemand anders?

Ik denk dat Pretty little liars één van de eerste series was die ik echt intensief volgde. Ik begin het nu na zes seizoenen wel een beetje afgezaagd te vinden, toch blijf ik steeds maar doorkijken, omdat ik nu ook wel echt het uiteindelijk einde wil zien.

6. Under the Dome

Wat doe je als er ineens een mysterieuze koepel over de stad valt, die alle inwoners afsluit van de buitenwereld? Maak het mee in de nieuwe hitserie Under The Dome, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King! De ‘dome’ die over het stadje Chester’s Mill valt is ondoordringbaar en niemand kan er in of uit. De inwoners proberen te overleven in de barre post-apocalyptische omstandigheden waarin zij terecht zijn gekomen en zijn op zoek naar verklaringen voor deze mysterieuze gebeurtenis.

Deze serie zag ik per toeval langskomen en aangezien ik het boek van Stephen King net gelezen had toen en dit boek erg goed vond, ben ik de serie ook gaan kijken. Helaas zijn er best wel wat dingen verschillend tussen het boek en de serie en ik vind het boek ook echt beter. Toch is de serie ook best wel leuk, zolang je niet te veel met het boek gaat vergelijken.

7. The 4400

In de afgelopen eeuw zijn duizenden mensen vermist geraakt. Plotseling en onverklaarbaar keren 4400 vermiste personen allemaal tegelijk terug; en ze zijn niets veranderd. Niet wetend wat deze ingrijpende gebeurtenis betekent, onderzoekt de overheid de 4400 mensen om erachter te komen waar ze zijn geweest en waarom ze zijn teruggekeerd. Het wordt al gauw duidelijk dat hun aanwezigheid de mensheid zal veranderen op een manier die niemand ooit had kunnen voorzien.

De enige reden dat ik ooit aan deze serie begon, was dat ik niet wist wat ik moest gaan kijken en deze serie stond tussen mijn aanraders. Ik wist ook totaal niet wat ik van deze serie moest verwachten, maar ik was gelijk best wel verslaafd aan deze serie. Helaas is deze serie geannuleerd naar vier seizoenen en zijn in het vierde seizoen nog niet alle verhaallijnen ten einde.

 

8. Gossip Girl

Lees het weblog van Manhattans meest beruchte blogger, Gossip Girl, en je weet alles. Zij houdt alle roddels bij die de ronde doen over de tienerelite van New York, van hun lotgevallen op hun dure privéscholen, tot de hipste, decadente feesten die ze bezoeken. En met de explosieve vriendschap tussen Serena en Blair, de prille liefde tussen Dan en Serena, de sprookjesachtige relatie (of misschien ook niet) tussen Nate en Blair, Chucks wilde avonturen, en Jenny’s eerste kennismaking met het glamourwereldje, is er altijd een hoop te vertellen!

Volgens mij heeft bijna elk meisje Gossip Girl weleens gezien. Dit is altijd wel een van mijn favoriete series geweest. Vooral omdat je natuurlijk heel graag wilt weten wie Gossip Girl eigenlijk is. Omdat je dit echt pas in de allerlaatste aflevering te weten komt, blijft dat wel echt de grote vraag van de serie (alhoewel de vraag of Blair en Chuck nou wel of niet samen eindigen, een goede tweede plaats inneemt). Ik had de ontknoping in ieder geval totaal niet zien aankomen.

 

Wat is jullie favoriete serie?

2 reacties op “Favoriete Netflix series

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.