Zweden dag 1 & 2: Kiel – Göteborg – Herrfallet

Gisterenmiddag kwam ik terug in Nederland na twee weken vakantie in Zweden. Dit was een hele mooie vakantie en de komende tijd zal er op mijn blog regelmatig een verslag verschijnen over deze reis. Vandaag het verslag van de eerste twee dagen waarin we vooral onderweg waren naar onze eerste bestemming waar we drie dagen zullen verblijven.

Woensdag 6 juli om 8 uur ’s ochtends vertrokken richting Kiel, waar we rond half vier aankwamen. Eenmaal op de boot dropte we onze spullen in onze hut en daarna was het tijd voor een wandeling over de boot. Om kwart voor zeven konden we aanschuiven bij het buffet waar veel lekkers te eten was, met als toetje heerlijk softijs.

Na het eten wisten we een mooi plekje in de ‘living room’ te bemachtigen. Bij het raam dus uitzicht over zee en met zicht op de televisie. Vandaag was namelijk de halve finale Portugal-Wales op het EK en dat moesten mijn vader en mijn broertje natuurlijk kijken. Ik lekker mijn boek en telefoon er bij zodat ik lekker kon gaan lezen en ondertussen ook nog een beetje mijn sociale leven kon onderhouden.

De volgende ochtend gaat de wekker om half 8. De boot zal namelijk om kwart over negen aanmeren in een zonnig Göteborg. Vanaf het panorama dek van de boot hebben we een prachtig uitzicht over de kust van Zweden. Als de boot aangekomen is, is het tijd om naar de auto te gaan.

 

Na wat zoeken naar de auto konden we van boord en bij de eerste de beste parkeerplaats was het tijd om te ontbijten. Daarna rijden we door naar Gränna, een plaatsje dat bekend staat om de zuurstokken die daar geproduceerd worden. Een klein plaatsje met vooral veel winkels waar verschillende soorten zuurstokken verkocht werden.


Nadat er wat zuurstokken zijn ingeslagen is het tijd om weer een stukje verder te rijden naar de ruïne Brahehus, met prachtig uitzicht op het Vätternmeer.


Na even rondgelopen te hebben, rijden we door naar onze laatste tussenstop van deze dag, Vadstena, dat aan hetzelfde meer ligt. Een leuk middeleeuws stadje met als belangrijkste bezienswaardigheden: de kerk, het klooster en de burcht.


Na een korte wandeling door dit plaatsje stappen we weer in de auto om naar ons eerste huisje in Zweden te gaan. We vertrekken richting Herrfallet, een natuurgebied dat vlak bij Arboga ligt, waar we in een prachtig ruim huisje terecht komen met uitzicht op het Hjälmaren meer.

 

Dit waren de twee eerste dagen van de in totaal veertien dagen die mijn vakantie duurde. De derde dag stond er een bezoek aan Stockholm op het programma, het verslag hiervan zal later deze week online komen.

 

 

Eén gedachte over “Zweden dag 1 & 2: Kiel – Göteborg – Herrfallet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.