Recensie | Water en Vuur – Victoria Scott

De zestienjarige Tella is wanhopig: haar broer is ernstig ziek en de artsen staan met lege handen. Dan ontvangt Tella geheimzinnige instructies om deel te nemen aan een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. En de prijs? Het geneesmiddel dat haar broer kan redden. Modepopje Tella, niet gewend aan ontberingen, is vastbesloten: ze moet winnen! Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit een Pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen. Tella’s Pandora lijkt niets bijzonders te kunnen of toch wel? En hoe handig zijn Tella’s gevoelens voor de zwijgzame, stoere Guy, die net zo graag wil winnen als zij? Want als het erop aankomt, heeft Tella maar één doel: het leven van haar broer redden en dat van zichzelf.

Titel: Water en Vuur
Auteur: Victoria Scott
Uitgever: Leopold
Aantal bladzijden: 352
Genre: Young Adult
Waardering: 4/5

Dit boek wilde ik al een tijdje lezen en toen ik hem voor mijn verjaardag kreeg van mijn bestuursgenootjes wilde ik er het liefst zo snel mogelijk in beginnen. Vooral omdat Rowan er zo enthousiast over was.

Ik vond het verhaal erg goed in elkaar zitten en het boek las echt zo ontzettend snel. Na elk hoofdstuk wilde ik zo graag doorlezen dat het boek binnen een paar dagen uit was. Toen ik aan het boek begon, was ik bang dat ik het te veel zou vinden lijken op de hongerspelen, maar ook al heeft het verhaal er wel iets van weg, het is toch weer helemaal anders.

Wat ik echt een hele leuke toevoeging vond aan het boek waren de pandora’s. Vooral de pandora van Tella was zo enorm schattig.

Aan het begin van het boek vond ik Tella best wel een irritant personage. Ze kwam best wel verwend en naïef over, maar naarmate de Zwavelloop vordert, wordt Tella een veel sterker personage en begon ik haar ook steeds leuker te vinden. Hierdoor vond ik het later in het boek ook makkelijker om me in Tella in te leven.

Het hele liefdesgebeuren tussen Tella en Guy vond ik wat minder aan het boek. Voor mijn gevoel kwam dit echt een beetje uit de lucht vallen en het had voor mij ook niet echt toevoeging aan het boek. Ik had een beetje het idee dat het er in geschreven was, omdat liefde nou eenmaal vaak voorkomt in Young Adult boeken, maar van mij had het niet per se gehoeven in dit boek.

Al met al vond ik dit echt een fijn boek om te lezen. Het verhaal was erg goed en las lekker makkelijk weg. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het tweede deel.

 

 

 

3 reacties op “Recensie | Water en Vuur – Victoria Scott

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.