Zweden dag 4: Arboga en omgeving

Deze zomervakantie bracht ik twee weke door in Zweden. Echt een geweldig land met eindeloze bossen en prachtige meren. Inmiddels ben ik alweer bijna een week in Nederland, wat was het trouwens lekker thuis komen met dat mooie weer van de afgelopen week. Vandaag vertel ik jullie alles over de vierde dag van mijn reis naar Zweden.

Op deze vierde dag van de vakantie deden we het wat rustiger aan, na drie drukke dagen. We ontbeten lekker met verse broodjes en daarna heb ik nog een tijdje met een boek in de zon met uitzicht op het meer zitten lezen. Daarna gingen we boodschappen doen in de dichtstbijzijnde stad, Arboga. Dit is één van de oudste stadjes van Zweden, verder niet heel bijzonder, maar wel leuk om te zien. Het was weer erg lekker weer vandaag, alleen toen we in Arboga liepen begon het ineens te onweren en een klein beetje te regenen. Daarna weer terug naar het huisje om wat te drinken/eten en te bedenken wat we ’s middags zouden gaan doen.

‘S middags gingen we nog een stukje langs het Hjälmarenmeer rijden en het gelijknamige kanaal dat uitmond in het meer rijden.Het kanaal is 13 km lang en telt 9 sluizen. Op een put waar drie van deze sluizen zijn, houden we halt om de sluizen te bekijken en een ijsje te eten (het ijs was echt superpaars, maar ik heb er helaas geen foto van, omdat ik geen camera en geen telefoon bij de hand had.). We zaten hier echt heerlijk aan het water in de zon.

Tenslotte voor deze dag reden we door naar het uiterste puntje van het Hjälmarenmeer over een hele slechte onverharde weg, maar het uitzicht over het meer dat we daarna hadden, was deze weg echt waard.

Daarna terug naar het huisje voor koffie en een kaneelbroodje, ik ga deze broodjes missen denk ik. En daarna nog even wat dingen opschrijven over de afgelopen dagen, anders had ik echt nu echt niet meer geweten wat ik ook al weer allemaal op mijn blog wilde zetten.

‘S avonds maken we nog een kleine avondwandeling langs het meer, met wederom mooie uitzichten en schapen die ineens midden in het bos stonden.

Niet zo’n lang artikel deze keer, omdat ik niet zo heel veel te vertellen heb over deze dag, maar dag hiervoor en de dag hierna gaan allebei over Stockholm en dat waren dus al vrij lange artikelen. Dus ik kon ook niet echt verslagen van dagen samenvoegen. De volgende keer vertel ik alles over de tweede dag in Stockholm en dat zal zeker weer meer tekst en meer foto’s zijn.

Eén gedachte over “Zweden dag 4: Arboga en omgeving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.