Zweden dag 5: Drottningholm en Skogskyrkogården

Op zondag is het weer tijd om richting Stockholm te gaan. Vandaag brengen we een bezoek aan het paleis Drottningholm, wat wel wat weg heeft van Versailles. De tuinen zijn erg groot en vooral heel groen met helaas erg weinig bloeiende bloemen. Ook staan er veel mooie gebouwen op het landgoed. De tuinen van het paleis zijn zeker een bezoek waard vooral met mooi weer natuurlijk. Dat het zondag was, was goed te merken, want blijkbaar zijn deze gratis tuinen erg populair als zondagsuitje voor de Stockholmers. Er is zelfs een speciaal hondeneiland, waar de honden los mogen lopen en daar liep het dan ook vol met honden.

Na het bezoek aan de tuinen besloten we een ijsje te gaan eten met uitzicht op het paleis. Ik nam hier Ben & Jerry’s Cinnamon Buns, met de smaak van dus van de typisch Zweedse kaneelbollen.

wp-1469035725971.jpg

Daarna reden we door naar de andere kant van Stockholm naar de begraafplaats Skogskyrkogården. Een prachtige grote groene begraafplaats. Het grootste deel van de graven ligt namelijk tussen de dennenbomen en daaromheen is een prachtig groen grasveld. Ook staan er verschillende kapelletjes, een perfecte combinatie tussen natuur en cultuur.

Daarna was het alweer tijd om naar Herrfallet terug te gaan en onze spullen te gaan inpakken. Op maandag was het namelijk al weer tijd om naar onze tweede bestemming van deze reis te gaan, Orsa Grönklitt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.