Zweden dag 11: Richting Noorwegen

Op zaterdag was de elfde dag van de vakantie  alweer aangebroken en was de vakantie eigenlijk al weer bijna voorbij. Op maandag vertrokken we namelijk alweer richting huis. Gelukkig nog een paar leuke laatste dagen in Zweden waar ik nog heel veel mooie plekken gezien heb, dus jullie zijn voorlopig nog niet van mijn verslagen af.

Op deze elfde dag in Zweden rijden we richting de Noorse grens. We verblijven namelijk best wel dicht bij Noorwegen in dit laatste huisje. Deze dag bestaat uit het rijden van een rondje rond het Röjdåforsmeer, een meer waarvan een heel klein puntje in Zweden ligt en de rest in Noorwegen, te beginnen in Röjdåfors waar we langs een oude watermolen kwamen.

Daarna echt door naar het meer waar we onze eerste stop bij een strandje maken dat nog net in Zweden ligt. Vanaf dit strandje is het meer goed te overzien en er zwemmen zelfs een paar ganzen voorbij.

We vervolgen onze weg langs het meer door de bossen over een klein weggetje. Midden in het bos passeren we de grens met Noorwegen.

wp-1470153663849.jpg

Als we net over de grens met Noorwegen zijn, komen we uit bij een stukje bos waar een leuk beekje doorheen loopt en waar het echt vol zit met vlinders (en muggen alweer).

Dan weer een stukje verder en nog één laatste stop aan het meer. We komen uit op een plek vol met rotsen waar we lekker in de zon van het uitzicht kunnen genieten. Dit was zo’n mooi plekje dat ik hier nog wel veel langer had kunnen blijven zitten.

Daarna weer terug de grens over en terug naar Vägsjöfors, waarbij we onderweg nog langs een staafkerk komen in Östmark.

wp-1470153919198.jpg

‘S avonds maken we alweer een wandeling in de omgeving van ons huisje. De natuur in deze omgeving is namelijk echt heel erg mooi en stiekem hopen we natuurlijk ook nog een eland te spotten deze vakantie. Helaas hebben we deze niet gevonden tijdens deze wandeling. Wel twee eekhoorns, die ik geprobeerd heb op de foto te zetten, maar die zijn niet echt heel duidelijk.

wp-1470155238482.jpg
Operatie zet een eekhoorn op de foto

 

Morgen alles over de laatste dag in Vägsjöfors. Wat ook weer een hele mooie dag was met een waterval een zonsondergang boven het meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.