Film: Fantastic Beasts and Where to Find Them

De film van dit jaar waar ik het meest naar uitkeek was Fantastic Beasts and Where to Find Them. Vanaf het moment dat bekend werd dat deze film zou uitkomen, kon ik eigenlijk al niet meer wachten om weer terug te kunnen duiken in de wereld van J.K. Rowling. Toch was ik wel bang dat de film misschien wat tegen zou vallen, maar na het zien van de trailer (100x) was ik eigenlijk al helemaal verkocht.

Fantastic Beasts and Where to Find Them” begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Om te beginnen vind ik de setting van de film echt geweldig. Doordat het verhaal zich in New York afspeelde, leer je in deze film de tovenaarswereld buiten Groot-Brittannië kennen. En er blijken nog al wat dingen anders te zijn in Amerika: zo heten dreuzels niemagie en is er een president in plaats van een ministerie van toverkunst. Ook leer je in deze film meer over het leven van tovenaars nadat zij van school af zijn. Bovendien geeft de sfeer van de jaren ’20 een leuk tintje aan de film.

De cast van de film is erg goed gekozen. Vooral Eddie Redmayne als Newt. Dit was echt gewoon perfect gecast. Eddie is echt geknipt voor de rol van de onhandige awkward nerdy Newt. Daarnaast was Dan Fogler als Jacob Kowalski enorm grappig. De personages, die we nog niet kende voor deze film, maar ze hebben in korte tijd mijn hart gestolen. De credits daarvoor kunnen alleen maar gaan naar het goede acteerwerk van de acteurs.

De wereld was weer evengoed ontworpen als we dat ook bij Harry Potter gewend zijn. De fabeldieren zijn zo goed gecreëerd en eigenlijk allemaal best wel schattig. Vooral niffler was echt zo leuk, al heb ik bij dit fabeldier al vanaf dat ik het in de trailer zag, het idee dat ik naar moffel van moffel en piertje zat te kijken en op een of andere manier krijg ik dat niet meer uit mijn hoofd. Ik ben raar ik weet het haha.  Maar ook Pickett is echt zo’n schattig en leuk beestje.

Ik zat ook echt meteen weer helemaal in de film en in de tovenaarswereld. Af en toe vond ik het verhaal wel een beetje van de hak op de tak springen en wist ik niet zo goed waar het nou eigenlijk precies naar toe zou gaan, maar het einde vond ik dan weer wel goede afsluiting van de hele film.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is echt een aanrader. Als je deze film nog niet gezien hebt: ga hem zeker kijken. Het is het echt waard en ik zou zo nog een keer naar de bios te gaan om de film nog een keer te bekijken.

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Regisseur: David Yates
Acteurs: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol
Genre: Avontuur, familie, fanatasy
Verschenen: 17 november 2016
Oordeel: 5/5 sterren


Hebben jullie
Fantastic Beasts and Where to find Them al gezien?

2 reacties op “Film: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.