Mijn 2016 in boeken

Van de week verscheen er al een artikel online op mijn blog over hoe 2016 voor mij persoonlijk is verlopen. Vandaag geef ik een overzichtje van hoe mijn afgelopen jaar er in boeken uitzag.

Waar het persoonlijk vlak best wel goed ging dit jaar, ging het wat lezen betreft niet altijd even soepel dit jaar. De drukte rondom mijn studie en bestuurswerk zorgde ervoor dat er weken waren dit jaar dat ik amper wat las. Toch heb ik wonder boven wonder deze week toch nog mijn Goodreads reading challenge van 52 boeken gehaald. Gemiddeld las ik dus toch nog een boek per week en ik dacht echt heel lang dat ik dat niet meer ging halen.

Het leuke aan Goodreads is dat je aan het eind van het jaar altijd zo’n leuk overzicht met statistieken krijgt van je gelezen boeken. Ik vind dit altijd erg leuk om te zien en wil vandaag ook wat van deze statistieken met jullie delen.

Het kortste boek wat ik dit jaar las was De voeten van Abdullah van Hafid Bouazza. Dit boek was maar 140 bladzijden dik. Bovendien was dit ook het boek van mijn gelezen boeken dat het minst populair is op Goodreads. Dit laatste verbaast mij totaal niet, want ik vond dit ook het meest vage boek dat ik dit jaar gelezen heb.

1905744

Het langste boek wat ik dit jaar las, was 976 bladzijden lang en las ik helemaal aan het begin van dit jaar. Dit was Gevangen van Stephen King. Echt een belachelijk dik boek, maar ook een echte aanrader.

7650315

Hof van mist en woede van Sarah J. Maas was denk ik wel mijn favoriete boek van dit jaar en blijkbaar was ik niet de enige die hier zo over denkt, want het was het boek met de hoogste rating op Goodreads door alle lezers van alle boeken die ik dit jaar gelezen heb.

29623181
Zoals ik al eerder zei heb ik dit jaar dus 52 boeken gelezen en deze boeken hadden een totaal van 21.733 pagina’s. En dit zijn ze dan alle boeken die ik dit jaar heb gelezen:

schermafdruk-2016-12-25-00-18-58

Toch wel een aardig rijtje met een aantal hele goede boeken. Hopelijk heb ik in 2017 weer wat meer rust om te lezen, vooral heel veel hoop haha afstuderen enzo. Ik ga in ieder geval weer voor de 52 boeken en als dat dit jaar is gelukt met alle drukte, dan moet dat komend jaar eigenlijk ook wel weer gaan lukken.

Hoeveel boeken hebben jullie afgelopen jaar gelezen? En wat was jullie beste boek dit jaar?

Eén gedachte over “Mijn 2016 in boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.