Recensie | Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray

Ja feestje. Het eerste boek van 2017 is uit en wat een begin van het jaar waarin dit. Alleen al de cover van dit boek is een pareltje en na deel 1 in deze serie waarin ik ook heel erg benieuwd naar de inhoud van dit boek.

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.
Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen...

Titel: Tienduizend hemels boven jou 

Auteur: Claudia Gray  

Serie: Firebird #2  

Uitgeverij: Harper Collins

Oordeel: 4/5

Na duizend stukjes van jou kon ik eigenlijk niet wachten om het vervolg te lezen. Het eerste deel van deze serie vond ik zo ontzettend goed en ik hoopte heel erg dat het tweede deel mij ook zo zou bevallen.

Gelijk vanaf het begin van het boek zit je middenin de gebeurtenissen. Wat er voor zorgde dat ik gelijk het verhaal ingetrokken werd en ook gelijk wilde weten wat er nog precies aan de hand was. Het begin verliep lekker vlot en dat schepte bij mij ook de verwachting dat het hele boek zo snel door zou lezen. Helaas was dit niet niet het geval een aantal keer vond ik het verhaal maar traag gaan, maar hoe verder naar het einde hoe meer spanning en plottwists er weer in het verhaal kwamen en hoe meer ik ook weer zin had om door te lezen.

De wereld met het hele dimensiereizen vind ik net als in het eerste deel nog steeds erg goed bedacht. Bovendien worden de verschillende dimensies steeds zo goed beschreven dat je soms het idee hebt dat je er zelf bij bent. Ik kom me tijdens het lezen ook steeds erg goed in Marguerite inleven, omdat haar gedachte en gevoelens zo goed beschreven worden.

“Ten thousand skies, and a million worlds, and it still wouldn’t be enough for me to share with you. Nothing less than forever will do.”

Het einde van het boek heeft zo’n grote plottwist en is zo open dat ik eigenlijk niet kan wachten om het derde deel van deze serie te lezen.

3 reacties op “Recensie | Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray

  1. Zelf vond ik Tienduizend Hemels Boven Jou ietsje minder spannend dan boek 1, zeker omdat het – zoals jij al zegt – af en toe een beetje traag gaat. Maar de cliff hanger maakt me toch ontzettend nieuwsgierig naar boek drie!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.