Recensie: Harteloos – Marissa Meyer

Het duurde even, maar afgelopen zondag had ik eindelijk mijn tweede boek van dit jaar uit. Het tweede boek waar ik aan de ene kant heel erg naar uitkeek om te lezen, maar aan de andere kant ook een beetje tegenop zag, omdat het zo’n ontzettend dikke pil is. Ik deed bijna drie weken over dit boek, maar dit betekende zeker niet dat ik het een slecht boek vond. Benieuwd wat ik van dit boek over de hartenkoningin en hoe zij slecht geworden is vond, lees dan vooral verder!

Titel: Harteloos

Auteur: Marissa Meyer

Uitgeverij: Blossom Books

Aantal bladzijden: 509

Genre: Young Adult, Fantasy

Waardering: 4/5 sterren

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.

Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, omcharismatische Hartenkoning -en niet zonder succes.

Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee ga risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.

Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald…

Aan het begin kwam ik wat moeilijk in het boek. Naar mijn mening gebeurde er in het begin maar weinig en bovendien had ik wat moeite om me in de wereld van het Hartenrijk te verplaatsen. Wel kreeg ik gelijk aan het begin van het boek honger, doordat het verhaal begint met Catherine die citroentaartjes aan het bakken is met hele uitgebreide beschrijvingen.
Ik kwam dus dat moeilijk in het boek. Dit duurde tot ongeveer de helft, maar daarna kon ik het boek niet meer wegleggen en las ik het boek in één dag uit.

De personages in het boek zijn echt stuk voor stuk prachtig omschreven waardoor ik ze allemaal heel erg voor me zag. Van de Hartekoning tot Cheshire en van Hatta tot Jest. Allemaal krijgen ze een geweldig uitgebreide omschrijving. Catherine is een personage waar ik echt heel erg mee kon meeleven en waarvoor ik maar bleef hopen dat het uiteindelijk goed zou komen tussen Jest en haar. En Jest, ach ik denk dat ik net als Cath een beetje verliefd op hem ben geworden.

“Over everything, I choose you”

Aangezien Harteloos het verhaal verteld van hoe de Hartekoningin zo slecht is geworden, weet je eigenlijk al dat het verhaal geen happy end zal hebben. Toch bleef ik het hele boek hopen dat alles wel goed zou komen met Catherine. Dit is voor een groot deel te danken aan hoe Marissa Meyer het verhaal heeft geschreven. Elke keer gebeurd er weer iets in het verhaal wat je doet denken dat het verhaal misschien toch nog goed kan aflopen. Bovendien is het aan het begin van het boek moeilijk in te denken dat de lieve, onschuldige Cath uiteindelijk de slecht Queen of hearts zal worden die we allemaal kennen van Alice in Wonderland. Stukje bij beetje kom je erachter hoe de Hartekoningin geworden is zoals ze is. Er zijn talloze routes die uiteindelijk maar haar lot kunnen leiden. Allemaal heel verschillend en uiteindelijk gebeurd het toch op een manier die ik niet had zien aankomen en die best wel hartverscheurend is.

“But hoping,” he said, “is how the impossible can be possible after all.”

Ondanks dat ik wat moeilijk in het boek kon komen, vond ik het een geweldig boek. Alle verwijzingen naar Alice in Wonderland, de vele plottwists en de liefde tussen Catherine en Jest waarvan je blijft hopen dat het uiteindelijk gaat werken, maken dit boek echt geweldig om te lezen. Dus ga dit boek lezen en laat je veroveren door de wereld van het Hartenrijk.

Heb jij dit boek al gelezen?

10 reacties op “Recensie: Harteloos – Marissa Meyer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.