Recensie | De stad van de alchemist (De verborgen universiteit #3) – Natalie Koch

Titel: De stad van de alchemist

Serie: De verborgen universiteit #3

Auteur: Natalie Koch

Uitgeverij: Uitgeverij Q

Aantal bladzijden: 704

Genre: Fantasy

Waardering: 3/5 sterren

In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld. Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.

Het was al weer even geleden dat ik de eerste twee delen van deze trilogie las. Heel fijn dus dat het boek begint met een samenvatting van de twee eerdere delen. Zo wist ik gelijk weer wat er ook al weer allemaal gebeurd was in de voorgaande boeken. Dit zouden echt alle boeken in een serie moeten hebben, want meestal weet ik de grote lijnen van de boeken nog wel, maar niet meer de belangrijke details, die wel nodig zijn om het  verhaal in het vervolg weer goed te kunnen volgen. Doordat ik aan het begin dus niet meer zo hard hoefde na te denken wat ook al weer de precieze gebeurtenissen waren in de eerdere boeken, was het makkelijker om in het verhaal te komen.

Hoewel ik de verhaallijn van deze serie echt enorm interessant vind, vind ik de schrijfstijl soms gewoon heel erg irritant. Er worden zoveel uitgebreide beschrijvingen gegeven en hoewel ik altijd wel voor uitgebreide beschrijvingen van personages en omgeving ben, vind ik het in dit boek wel iets too much. Het boek is ook enorm dik en dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, zolang het voor het verhaal nodig is om zoveel bladzijden te gebruiken. In dit boek had ik juist het idee dat het wel 100 bladzijden korter zou kunnen zijn, omdat een deel van de beschrijvingen helemaal geen toevoeging hebben voor het verhaal. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik in sommige delen van het boek waar heel veel van die beschrijvingen stonden de bladzijden meer gescand heb, dan echt intensief gelezen.

Het plot van het verhaal vond ik wel heel interessant. De combinatie van muziek en magie is erg origineel. Het einde is een goede afsluiting van de serie. De verhaallijnen zijn afgesloten en op alle vragen die overbleven na de voorgaande boeken zijn beantwoord. Het was leuk om vanuit de verschillende personages mee te lezen en zo de verschillende kanten van het verhaal mee te krijgen. Ook omdat ik me soms een beetje ergerde aan Alexa, die soms wel heel naïef is, zelfs na alles wat haar al overkomen is.

Al met al was dit zeker geen slecht boek. De verhaallijn is heel interessant en een goede afsluiting van deze serie. Alleen door de schrijfstijl vond ik het soms heel lastig om door het boek heen te komen. Voor mijn gevoel had  het boek echt een stuk korter kunnen zijn en dan nog steeds hetzelfde verhaal kunnen vertellen. Maar het boek gaf wel het einde van de serie waar ik op hoopte.

Wat vonden jullie van De stad van de alchemist?

 

 

 

 

 

2 reacties op “Recensie | De stad van de alchemist (De verborgen universiteit #3) – Natalie Koch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.