Recensie | Hij is van mij – Chinouk Thijssen

Eindelijk las ik eens een boek van Chinouk, dat rijmt haha. Ik volg Chinouk Thijssen al een tijdje op YouTube en word altijd heel vrolijk van haar filmpjes. Maar een boek van haar had ik, shame on me, nog steeds nooit gelezen. Ik hoorde wel altijd hele goede verhalen over Hij is van mij en dan vooral dat het boek zo lekker snel leest. Na een aantal dikke boeken dit jaar had ik wel behoefte aan een boek waar ik wat sneller doorheen zou vliegen. Dat was bij dit boek zeker het geval: in één avond las ik het boek uit.

Titel: Hij is van mij (YA edition)
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgeverij: Scelta publishing
Aantal bladzijden: 267
Genre: Young Adult, thriller
Waardering: 3,5/5 sterren

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken.
Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

De laatste tijd als ik thrillers lees, heb ik altijd al het idee dat ik precies weet hoe het zit. Meestal blijkt dit ook zo te zijn aan het einde van het boek. Waarschijnlijk komt dit omdat ik heel veel thrillers las, maar het feit dat ik steeds de afloop al wist te voorspellen zorgde ervoor dat ik minder snel een thriller oppak de laatste tijd. Ook in Hij is van mij had ik al snel door wie de dader was. Toch zorgde de verschillende gebeurtenissen ervoor dat ik steeds weer ging twijfelen. Het einde is ondanks dat ik wist wie de dader was toch nog heel erg verrassend.

“Het datingproces is echt precies hetzelfde als het ontmantelen van een bom, denk ik. Je zit met al die draadjes, maar welke is de juiste? Ik wil de boel natuurlijk niet laten ontploffen…”

Met Zara als hoofdpersoon kon ik erg goed meeleven. Al is ze soms wel wat naïef  en snap ik totaal niet wat ze in Arthur ziet. Hij is echt zo’n ontzettende player en al wordt er meerdere keren in het boek gezegd dat hij zo veranderd is, dat idee had ik niet echt. Verder was Zara echt wel een personage waar ik me goed mee kon identificeren, al had ik vaak het gevoel dat ze toch meer van mijn leeftijd was in plaats van een meisje van achttien.

“Ik denk aan alle keren dat mij iets ontnomen werd. Alle keren dat ik te horen kreeg dat ik iets niet kon krijgen. Woorden die ik nooit meer wil horen. Belazerd door de belangrijkste mensen in mijn leven.”

Dit laatste komt misschien wel omdat het boek Hij is van mij in eerste instantie verschenen is als een gewone thriller en dit later is herschreven als een Young Adult thriller. Op sommige punten in het verhaal had ik wel het idee dat de verhaallijn wat onlogisch was voor de leeftijd van de personages en dat het beter zou passen bij de leeftijd die Zara in de eerdere versie heeft (25). Ik bedoel het feit dat Zara op haar achttiende manager is van de winkel is natuurlijk niet onmogelijk, maar heel erg voor de hand liggend is het niet.

“Hoe kan iemand zo’n perfect wezen afleveren? Ik zou een doosje merci naar zijn ouders moeten sturen.”

Al met al was het boek erg leuk om te lezen. De schrijfstijl las erg vlot weg en de spanning is in het hele boek aanwezig. Het eerste hoofdstuk al roept al zoveel vragen op dat je wel door moet lezen.  Het einde is erg verrassend en zag ik zelfs als doorgewinterde thrillerlezer niet helemaal aankomen. Ik ga ik de toekomst zeker nog vaker boeken van Chinouk lezen.

 

 

2 reacties op “Recensie | Hij is van mij – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.