Recensie: Calamity (Wrekers #3) – Brandon Sanderson

Als er één boek was wat ik heel graag wilde gaan lezen, dan was dat wel Calamity. De voorgaande delen Staalhart en Vlammenwerper vond ik echt beide helemaal geweldig. Ik was dan ook heel blij dat ik dit boek vorige week van Niels kreeg voor Valentijnsdag. Ik kon echt niet wachten om in dit boek te beginnen en begon er fan ook vrijwel direct in. Hoewel ik heel veel zin had om er eindelijk achter te komen hoe het verhaal achter de Epics precies zat, was ik ook wel een beetje bang voor het einde van dit boek, omdat ik helemaal niet wilde dat deze geweldige serie zou eindigen.

Titel: Calamity

Serie: Wrekers #3

Auteur: Brandon Sanderson

Uitgever: Uitgeverij Q

Aantal bladzijden: 412

Genre: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction

Waardering: 4/5 sterren

Bijna alle Wrekers zijn dood of bezweken voor het duister. Kaalslag maakt hele steden met de grond gelijk en het ziet ernaar uit dat Regalia’s snode plannen alsnog zullen worden uitgevoerd.

David is ervan overtuigd dat de oplossing van het probleem ligt bij Calamity, de bloedrode ster aan de hemel die de veroorzaker lijkt van alle ellende. Eerst trekt David nog met een paar getrouwen naar Ildithia, de uit zoutkristallen opgebouwde stad die zich langzaam verplaatst door van achteren af te brokkelen en van voren weer aan te groeien. Daar wacht een reeks grimmige confrontaties, niet alleen met een oude medestander maar ook met hun eigen diepste angsten

Het boek begon weer precies zoals ik van deze serie gewend ben: middenin de actie. Dat is echt één van de punten die ik zo goed vind in de boeken in deze serie, ze beginnen altijd met heel veel actie, waardoor je meteen in het verhaal wordt gezogen.

Ik was zo blij dat ik mezelf weer even helemaal kon verliezen in de bijzondere wereld van Epics die regeren over de bevolking. In dit boek kom je steeds meer te weten over de krachten en zwakte van de Epics. Alles wordt heel gedetailleerd uitgelegd, waardoor je je meteen een goed beeld kunt vormen van de wereld en de personages die deze wereld bevolken. En het mooie in dit boek is dat de details niet zorgen voor saaie stukken met beschrijvingen. De uitleg en actie worden continu met elkaar afgewisseld. Hierdoor blijft er continu spanning in het boek en wil je maar verder blijven lezen.

“Verdomme, ik mis het internet. Daar kon je altijd mensen vinden die stomme dingen deden.”

De personages zijn ook in dit boek weer geweldig. Vooral David blijft toch wel een personage om van te houden. De gedachten en emoties van David worden zo goed beschreven en zijn daarnaast ook heel voorstelbaar waardoor ik echt goed kon meeleven met dit personage. Natuurlijk zijn ook in dit boek de metaforen van David weer geniaal en is hij weer lekker awkward en nerdy, wat hem echt een onwijs leuk personage maakt. Daarnaast zijn Megan en Mizzy echt enorme powervrouwen en heb ik meerdere keren in een deuk gelegen om de verhalen van Cody.

“Ik moest zeg maar… een half heethoofd zijn en geen heel. Een heetkin misschien?”

Ondanks dat ik dit boek echt weer geweldig vond en een goede afsluiting van deze trilogie, denk ik dat er wel iets meer uit het einde gehaald had kunnen worden. Ik had echt een knallende ontknoping verwacht en het einde voldeed voor mij niet helemaal aan deze verwachting. Ja alle vragen waren beantwoord aan het eind en er zaten nog best een flink aantal plottwists in de laatste paar hoofdstukken. Maar dit had best nog wat beter uitgewerkt kunnen worden, nu kwam het einde voor mij wel een beetje abrupt.

“Mijn Megan is een zonsopgang, ze verandert voortdurend, maar is altijd mooi.”

Ik vind het zo jammer dat deze trilogie nu tot een einde is gekomen. Ik had nog wel veel meer willen lezen over de wereld van de Epics.  Calamity is een perfect einde van deze geweldige trilogie. De wereld die in deze trilogie wordt geschept door Brandon Sanderson is ontzettend interessant en de personages slepen je vanaf de eerste pagina helemaal mee in het verhaal. Ik ga de metaforen van David missen. Dat is zeker!

“De wereld wordt geregeerd door goddelijke wezens die gebouwen kunnen laten wegsmelten tot er niets meer van over is dan een plasje zuur, maar mensen weten niets beter te bedenken met hun telefoons dan foto’s nemen van hun troeteldieren en proberen erachter te komen hoe ze een beurt kunnen krijgen.”

Hebben jullie Calamity al gelezen?

3 reacties op “Recensie: Calamity (Wrekers #3) – Brandon Sanderson

  1. Pingback: Week diary #15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.