Waarom ik Goodreads zo’n fijne site vind

Al een aantal jaar maak ik gebruik van de site Goodreads om mijn gelezen boeken bij te houden. Ik vind Goodreads echt een hele fijne site om te gebruiken, vooral omdat je er zoveel verschillende dingen mee kan. Vandaag leg ik uit wat ik zo fijn vind aan Goodreads en waarom ik deze site aan alle lezers aanraad.

Gelezen boeken bijhouden

Het belangrijkste wat je met Goodreads kan, is het bijhouden van je gelezen boeken. Zo heb je altijd een goed overzicht van welke boeken je allemaal gelezen hebt en ook welke beoordeling je aan dat boek gegeven hebt.

Nog te lezen boeken bijhouden

Een andere belangrijke functie is dat je boeken kan markeren als to read zo heb je op deze site een compleet overzicht van al die boeken die nog op je to-read lijstje staan.

Interactie met andere lezers

Maar ja die lijstjes bijhouden dat kan je natuurlijk ook gewoon in een word documentje of in een notitieboekje doen. Wat Goodreads zo leuk maakt is dat je ook de mening van heel veel andere mensen over het boek kan lezen. Als je twijfelt over een boek, kan je dus altijd heel makkelijk en snel even opzoeken wat anderen op Goodreads erover schrijven. Ook kan je vrienden met worden met andere mensen en van die personen krijg je in je update feed te zien: wat ze op dit moment aan het lezen vinden, hoe ver ze zijn in het boek dat ze aan het lezen zijn en wat ze van een gelezen boek vinden. Hier kan je ook op reageren of je kan de berichten liken. Zo ontstaat er een sociaal platform waarop je met andere lezers in contact komt.

Quotes zoeken en opslaan

Ik hou van mooie quotes in boeken en ik verwerk deze ook altijd graag in mijn recensies. Vaak vergeet ik ze echter op te schrijven en vraag ik me achteraf af wat die ene mooie quote ook alweer was. Ook daarvoor is Goodreads echt ideaal. Op Goodreads kan je namelijk per boek zoeken naar quotes en deze liken, zodat ze opgeslagen worden op je profiel en je ze later altijd weer terug kan zoeken. Daarnaast kan je ook quotes bij een bepaald thema, bijvoorbeeld liefde, opzoeken. Voor liefhebbers van mooie quotes is Goodreads zeker een aanrader. Deze site heeft me namelijk al meerdere keren geholpen bij het schrijven van artikelen over mooie quotes in boeken.

Bijhouden hoever je bent in een boek

Op Goodreads kan je ook je reading progress bijhouden. Meestal update ik elke keer als ik weer een stuk heb gelezen in een boek op welke pagina ik ben. Zo kan je precies zien hoeveel procent van een boek je al gelezen hebt.

Reading Challenge

Dit is een van mijn favoriete onderdelen van Goodreads. Ik hou ervan om mezelf aan het begin van het jaar een doel te stellen voor het aantal te lezen boeken en ik doe dit nu al een aantal jaar op Goodreads. Als je een challenge ingesteld hebt, worden alle boeken die je dat jaar op gelezen hebt gezet meteen meegenomen in je challenge. Bovendien kan je precies zien op hoeveel procent van je challenge je al bent en of je voor of achter op schema loopt.  Helemaal mooi is het dat Goodreads nu eindelijk ook re-reads meeneemt in je challenge, want dat was echt een functie die ik nog miste.

Ik hou er dus van om Goodreads als site te gebruiken bij het lezen. Er zitten gewoon zoveel functies in deze site die ik heel handig vind. Natuurlijk zijn er ook wel een aantal functies die ik niet gebruik. Zo kan je lid worden van groepen, maar ik ben van geen een groep lid. Ook kan je verschillende quizzen doen op Goodreads, maar dit doe ik eigenlijk ook nooit. Ik kan Goodreads echt aan elke lezer aanbevelen. Ik kan in ieder geval niet meer zonder.

Vinden jullie Goodreads ook zo’n fijne site?

 

 

Eén gedachte over “Waarom ik Goodreads zo’n fijne site vind

  1. Pingback: Week diary #15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.