Recensie|Hitte – Lis Lucassen

Toen ik onderweg was naar Berlijn wilde ik een luchtig en niet te dik boek lezen. Hitte stond al een tijdje op mijn TBR én was beschikbaar als e-book in Kobo Plus. Bovendien heeft het boek niet zoveel bladzijden. Dus besloot ik in dit boek te beginnen in binnen no-time had ik het boek uit en was ik ondanks het niet zo zomerse weer helemaal in een zomerstemming.

Titel: Hitte

Auteur: Lis Lucassen

Uitgeverij: Storm Publishers

Aantal bladzijden: 250

Genre: New Adult, Contemporary

Waardering: 3/5 sterren

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Daan wordt door zijn ouders meegesleept naar het eiland waar ze vroeger ook regelmatig op vakantie gingen. De relatie tussen Daan en zijn ouders en broertje is erg onstabiel en de acties van Daan zijn erg wispelturig. Dit alles komt omdat Daan worstelt met gebeurtenissen uit zijn verleden die hem niet los kunnen laten. Op het eiland ontmoet Daan Lynn, die daar in de vakantie in het hotel werkt. Ook Lynn heeft een verleden dat haar achtervolgt en dat ze het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Langzaam groeien Daan en Lynn steeds meer naar elkaar toe en misschien kunnen ze elkaar wel helpen om het verleden te verwerken.

“Waarom dacht ze eraan? De jongen was één groot raadsel. Jekyll en Hyde. Hij had zichzelf omschreven als een gespleten persoonlijkheid. Waarom? Waarom? Waarom?!”

Het verhaal speelt zich af op een zonnig eiland en door deze omgeving krijg je als lezer ook een heel zomers gevoel. Wat ik wel jammer vind is dat er geen precieze locatie wordt genoemd waar het verhaal zich afspeelt. Aan de ene kant kan je je op deze manier als lezer helemaal zelf een voorstelling maken van de locatie van het verhaal, maar ik had de hele tijd het gevoel dat het verhaal zich in Spanje of zo afspeelde, terwijl het op een gegeven moment ook over duizenden kilometers vanaf Nederland wordt gesproken en dat rijmt dan weer niet helemaal met elkaar. Wel waren de omschrijvingen van de omgeving en van de warmte heel uitgebreid, zodat ik me goed in kon leven in de situatie.

In het boek lees je afwisselend vanuit het perspectief van Daan en van Lynn. Hierdoor weet je als lezer over beide personages al meer dan dat ze van elkaar weten, waardoor je ook wel begrijpt waarom ze op bepaalde manieren reageren.

“Wat hij voor Lynn was gaan voelen, verdrong de onzekerheid. Verdrong de angst. In zijn hoofd en hart was geen ruimte meer voor al die bijzaken. Wat hij voor Lynn voelde was alles.”

In tegenstelling tot wat de cover misschien doet geloven, valt het aantal erotische scènes in het boek heel erg mee. Het verhaal draait vooral om het verleden van David en Lynn en hoe zij met deze gebeurtenissen om proberen te gaan. Natuurlijk is er wel sprake van aantrekkingskracht tussen David en Lynn en naarmate het boek vordert zoeken ze ook steeds meer toenadering tot elkaar. Dat hoort voor mij ook wel thuis in een New Adult boek. Het is echter niet zo dat ze meteen met elkaar het bed in duiken, eerder het tegenovergestelde.

“Ze hoorde zichzelf praten en besloot dat het misschien beter was de rest van de avond haar mond te houden. Met de vraag wat hij wilde worden als hij later groot was, had ze zich vast en zeker in de top vijf van zijn favoriete dates gespeeld.”

Hitte is een heerlijk zomers boek. Perfect eigenlijk om in de zomer op het strand te lezen. Maar ook bij niet zulk zomers weer brengt het boek je in een vrolijke zomerse stemming. Het boek leest vlot, ondanks alle problemen van Lynn en Daan. Soms vond ik wel dat Lynn en Daan wel heel veel heftige gebeurtenissen hebben meegemaakt, waardoor het soms wat overdreven voelde. Ook vond ik het jammer dat de plek waar het verhaal zich afspeelde een beetje vaag bleef. Maar behalve die twee puntjes vond ik het een fijn boek om tussendoor te lezen.

“Aan het gevoel van hem, zo dicht bij zich, aan de heerlijke spanning en de totale ontlading erna, zou ze nooit kunnen wennen. Het maakte dat haar hart bijna pijnlijk samenkneep en overliep van een onbeschrijflijk gevoel. Het was meer dan liefde. Het was het besef dat ze iemand had gevonden die haar diepste geheimen kende, en toch onvoorwaardelijk voor haar koos.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.