Book haul & Wrap up|April 2017

Alweer een maand voorbij en dus is het tijd voor een nieuw overzicht van de boeken die ik in april las en welke boeken ik deze maand binnenkreeg. Ik las deze maand best wel veel en kocht maar één boek. Ik deed dus goede zaken voor mijn TBR-stapel.

Book Haul

20170501_123747

Zoals ik al zei kocht ik deze maand dus maar één boek. Al waren er uiteraard weer heel veel boeken die ik eigenlijk wilde kopen. Het ene boek dat ik kocht was Cress en ondanks dat de boekenweek al voorbij was toen ik dit boek kocht, kreeg ik het boekenweekgeschenk er ook nog bij, er waren namelijk nog boekenweekgeschenken over in mijn boekhandel.

 

Wrap up

20170501_123538

Ik las deze maand zeven boeken. Aangezien ik me steeds voorneem om één boek per week te lezen ben ik nog steeds aardig op de goede weg met mijn Reading Challenge. Al sinds het begin van het jaar lees ik namelijk al meer dan één boek per week. Deze maand las ik de volgende boeken:

Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer

DSCN2272

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen.

Vrouwe Middernacht (De duistere machten #1) – Cassandra Clare

CIMG2279

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma’s kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Op de rand van het niets – Corinne Duyvis

DSCN2281

Amsterdam, 2035

Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.

Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen.

Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Hitte – Lis Lucassen

Hitte

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven

Elke dag maandag – Jessica Brody

Elke dag maandag

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassen-vertegenwoordigersverkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks! Ellison is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voor¬komen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Oprecht – Colleen Hoover

Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht.

Cress (The Lunar Chronicles) – Marissa Meyer

DSCN2296

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders…
Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met keizer Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Cress, Scarlet en Cinder hadden misschien niet gedacht dat ze ooit de wereld zouden moeten redden, maar het lot van de Aarde ligt nu toch echt in hun handen.

Wat kwam er deze maand online?

Recensies:

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli

Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer

Vrouwe Middernacht (De duistere machten #1) – Cassandra Clare

Op de rand van het niets – Corinne Duyvis

Mijn ervaringen met Kobo Plus

Book Blogger Life:

Recensies schrijven

Tv-series / Films

13 reasons why

Series die ik nog wil kijken

Beauty and the Beast (2017)

Persoonlijk

1000 vragen aan jezelf #11

1000 vragen aan jezelf #12

1000 vragen aan jezelf #13

Week diary #19

Week diary #20

 

 

2 reacties op “Book haul & Wrap up|April 2017

  1. Wow, je hebt echt lekker veel gelezen! Ik zat de afgelopen tijd (sinds februari eigenlijk) in een best lange leesdip en ben daar eindelijk weer uit. Dus ik ben nu hard aan het proberen om weer bij te komen met mijn Reading Challenge.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja de laatste maanden lees ik echt weer heel veel. Maar eind vorig jaar zat ik ook heel lang in een leesdip waarin ik nog niet eens een boek per maand las, dus ik ben blij dat ik daar eindelijk weer uit ben.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.