Reisverslag|Berlijn #1

Berlijn. Een stad waar ik echt al heel lang naartoe wilde. Vanaf het moment dat mijn stedentrip naar Berlijn gepland was, keek ik er dan ook echt heel erg naar uit. Vorige week was het eindelijk zover en ging ik een paar dagen naar Berlijn. In deze post kunnen jullie alles lezen over de eerste dag in Berlijn. Bereid je voor op heel veel foto’s!

De eerste dag in Berlijn begon nogal regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Als ik moet kiezen tussen in de regen in Nederland zitten of in de regen in Berlijn zitten dan weet ik wel wat ik zou kiezen. Nog een puntje op de eerste dag was uitvogelen hoe het OV precies werkte, want je hebt een S-Bahn en een U-bahn met dezelfde nummer en sommige stations waren best wel onoverzichtelijk, wat het af en toe best lastig maakte om de goede metro te vinden.

We begonnen de dag op de Alexanderplatz, waar we nog uitvogelde waar we precies heen wilde. We besloten richting de Berliner Dom te lopen. Onderweg daar naar toe kwamen we nog langs een andere kerk, waarvan ik de naam niet meer weet, en het Rotes Rathaus.

 

 

Toen verder naar de Dom, wat echt een enorm groot en mooi gebouw is. Ook van binnen, maar daar lezen jullie later over, want we gingen pas later in de week naar binnen.

 

 

Daarna liepen we verder over Unter den Linden richting de Brandenburger Tor, waarschijnlijk wel het bekendste bouwwerk in Berlijn.

 

 

Vanaf daar liepen we weer verder langs de Rijkstag en daarna door naar het Holocaust memorial. Ook de Rijkstag zijn we later in de week nog in geweest, omdat je vanuit de koepel een mooi uitzicht hebt, maar daarover lezen jullie dus ook later meer.

DSCN2330

Het Holocaust memorial vond ik heel indrukwekkend. Het monument bestaat uit stenen van verschillende hoogtes en een ongelijk pad waarover je tussen de stenen door kunt lopen en daardoor kun je best wel gedesoriënteerd raken.

 

 

Daarna liepen we door richting de Topographie des Terrors, een openluchttentoonstelling over het Nazi-regime in Duitsland. Hoewel we op de weg daar naar toe nog wel even verdwaalde, wat echt best wel knap is nu ik het zo op maps bekijk, want het is echt één recht lijn haha. We besloten hier ook nog even rust te nemen van het vele lopen van die ochtend en te genieten van een kop koffie.

 

 

Na de koffie liepen we de straat verder uit en kwamen we uit bij Checkpoint Charlie waar we besloten de metro te nemen naar onze volgende bestemming, we hadden namelijk echt al heel veel gelopen deze ochtend.

 

 

De metro voerde ons naar Berlin Nordbahnhof, naar de Gedenkstätte Berliner Mauer. Hier staat nog een deel van de oorspronkelijke Berlijnse muur en krijg je een idee van hoe het leven bij de muur eruit zag. Er word op deze plek ook aangegeven waar huizen gestaan hebben, waar ontsnappingstunnel liepen en zelfs waar een kerk heeft gestaan die gesloopt moest worden, omdat de muur daar gebouwd moest worden. Vanaf een uitzichtpunt heb je ook nog uitzicht op een wachttoren die nog in tact is.

 

 

Daarna gingen we met de metro weer terug richting waar we deze dag ook begonnen. We zaten nog even in het zonnetje op het plein voor het Rathaus en besloten toen wat te gaan eten op het Alexanderplatz.

 

 

Na het eten gingen we richting de Gendarmenmarkt, een plein waar twee kerken aan staan die er precies hetzelfde uitzien. Helaas was het halve plein afgezet, omdat er opnames bezig waren voor een of andere Duitse politieserie, hoewel dat ook wel grappig was om te zien.

 

 

Daarna hielde we het voor gezien voor deze dag. Het was een lange dag waarin we al heel veel gezien hebben van deze prachtige stad. Op de tweede dag brachten we onder andere een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen, het olympisch stadion en de Gedächtniskirche, maar daarover later meer.

 

2 reacties op “Reisverslag|Berlijn #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.