TBR|Welke boeken wil ik nú echt gaan lezen

Er zijn van die boeken die gewoon al echt een eeuwigheid op mijn to-read lijst staan en die ik steeds maar niet oppak om te gaan lezen. Ondertussen blijf ik maar klagen dat de lijst met nog te lezen boeken veel te lang wordt. Het zou natuurlijk helpen als ik boeken die al heel lang op mijn TBR staan eindelijk eens te gaan lezen. Vandaag zet ik de boeken op een rij die ik voor het einde van het jaar echt gelezen wil hebben. Wie weet. Misschien ga ik me er nog aan houden ook.

De Iron Fey-serie – Julie Kagawa

Mijn naam is Meghan Chase.Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen… Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh?En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Ik heb al zoveel goede verhalen over deze serie gehoord, maar ben er nog steeds nooit in begonnen. Het eerste deel heb ik zelfs al een keer geleend in de bibliotheek, maar weer ongelezen teruggebracht omdat ik er niet aan toe gekomen was om te lezen. Daarna was ik eigenlijk alweer een beetje vergeten dat ik deze boeken nog wilde lezen, maar dit jaar wil ik er toch eindelijk eens in gaan starten.

White Rabbit Chronicles – Gena Showalter

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.
En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

Nog zo’n complete serie die al een hele tijd op mijn TBR staat. Het eerste deel heb ik inmiddels in mijn bezit (De paperbacks zijn nu maar tien euro per stuk!) en ik ben echt van plan om dit boek deze maand te gaan lezen.

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

9200000052216128

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en 2000 kilometer wandelen met een rugzak op je rug. ‘De afstand tussen jou en mij’ is een bijzonder levendig verhaal over de zeventienjarige McKenna, een dapper, zelfstandig meisje dat in haar eentje de Appalachian Trail in Amerika bewandelt. in een paar maanden loopt ze van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, leert ondertussen zichzelf kennen, voor zichzelf opkomen én neemt belangrijke beslissingen die haar de rest van haar leven zullen helpen.

Ik heb zoveel wisselende verhalen over dit boek gehoord, maar ik wil het zeker gaan lezen om er zelf een oordeel over te vormen.

De Grisha-trilogie – Leigh Bardugo

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Iedereen is hier zo enthousiast over, maar ik ben er nog steeds niet aan begonnen. Terwijl ik alle drie de boeken gewoon op mijn ereader heb staan, dus zo moeilijk zou het niet moeten zijn om er in te beginnen.

De selectie-serie – Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

De eerste twee delen heb ik wel gelezen. Een jaar geleden of zo, maar daarna ben ik nooit meer verder gegaan. Dat zou ik eigenlijk wel weer eens moeten gaan doen, want ik vond de serie best wel leuk om te lezen. Al schijnen boek vier en vijf wel minder te zijn dan de eerste drie.
Dat waren ze dan. De boeken waar ik toch echt een keer in wil gaan beginnen. Welke van deze boeken zijn volgens jullie echt aanraders, misschien kan jullie enthousiasme er toe leiden dat ik me eens een keer echt ga houden aan dit lijstje.

 

Eén gedachte over “TBR|Welke boeken wil ik nú echt gaan lezen

  1. Jaaa Grisha, IJzerfae en Selectie zijn echt heel leuk! En de Selectie boeken, daar vlieg je echt zo doorheen. Ik ben ook nog heel benieuwd naar de Afstand tussen jou en mij en de boeken van Gena Showalter!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.