Recensie|Oprecht – Colleen Hoover

Alweer las ik een New Adult. Waar ik eerst niet zoveel uit dit genre las, pak ik de laatste tijd steeds vaker een New Adult op. Hoewel de grote lijnen binnen de New Adult boeken vaak wel enigszins overeenkomen, heeft elk verhaal weer iets unieks en weet elk verhaal me ook steeds opnieuw weer te raken. Vooral Colleen Hoover’s onvoorwaardelijk vond ik heel erg goed en ik was voordat ik aan oprecht begon ook heel erg benieuwd of ze de hoge verwachtingen die ik van haar had, zou weten waar te maken. Vandaag lezen jullie of dat met oprecht gelukt is.

Titel: Oprecht

Auteur: Colleen Hoover

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: New Adult

Waardering: 4/5 sterren

Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen. Auburn voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze Owen. Maar hij heeft geheimen. Hele grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze niet opbiecht…

20170502_132536

Ik moet zeggen dat het verhaal wat langzaam op gang kwam. Of misschien is langzaam niet helemaal het juiste woord, maar is het meer dat het allemaal zo gewoontjes was. Het was allemaal heel klein en er gebeurde gewoon nog niet zoveel schokkends. Behalve de proloog dan, die was echt hartverscheurend en na zo’n proloog verwacht je als lezer misschien ook dat de rest van het verhaal in net zon sneltreinvaart verder gaat. Dat was bij oprecht niet het geval, na de proloog is het verhaal redelijk rustig. Tot ongeveer de helft van het boek, wanneer er weer ontzettend veel gebeurd. Misschien ook wel beter, want een boek waar alle gebeurtenissen elkaar continu heel snel afwisselen is meestal ook niet heel prettig om te lezen.

“Sommige mensen leer je kennen nadat je ze hebt ontmoet, anderen ken je al zodra je ze ontmoet.”

Op de flaptekst van het boek gaat het alleen om geheimen die Owen heeft, maar al vrij snel blijkt dat ook Auburn behoorlijk wat geheimen met zich meedraagt. De chemie tussen Owen en Auburn is echt geweldig. De gesprekken tussen hen zitten vol met humor, maar je merkt ook duidelijk hoe erg ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Maar zet twee personen met zoveel geheimen bij elkaar en dat kan alleen maar uitdraaien op problemen. Uiteraard is dat dan ook wat er gebeurd in dit boek.

“‘Heb je je vriendin in dienst genomen? Dat is nooit een goed idee.’ ‘Ik heb van mijn werkneemster mijn vriendin gemaakt. Een nog veel slechter idee.'”

Naarmate het boek vordert ontdek je steeds meer over het verleden van Auburn en Owen en wat deze met elkaar te maken hebben. De epiloog sluit naadloos aan op de proloog. Je moet tot het einde wachten op alle antwoorden, maar dat is niet erg, want totdat je op dat punt bent aangekomen, wil je alleen maar door blijven lezen. De combinatie tussen de bekentenissen in het boek, die allemaal echte bekentenissen van mensen zijn die anoniem zijn ingestuurd, en de kunst vond ik ook heel mooi. Ik vond het alleen jammer dat deze bekentenissen later in het boek een minder grote rol gingen spelen.

“Soms mis ik hen zo erg dat het hier pijn doet. Het voelt alsof iemand met heel veel kracht mijn hart uitknijpt.”

Hoewel ik nog meer heb genoten van onvoorwaardelijk heeft Colleen Hoover ook oprecht een heerlijk New Adult boek neergezet. Dat op sommige momenten hartverscheurend is en waarin je niet kunt stoppen met lezen.

“‘Ik zal altijd van je blijven houden, zelfs als dat niet meer kan.’ ‘En ik zal altijd van jou blijven houden. Ook al zou het beter zijn van niet.'”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.