Reisverslag|Berlijn #3

Ik schrijf echt weer heel weinig de laatste tijd. Sorry! Ik ben op dit moment bezig met het schrijven van mijn scriptie en dat kost ook gewoon best wel veel tijd. Daarnaast werk ik ook nog eens meer uur dan normaal en was het deze week eindelijk eens twee dagen mooi weer en dan schiet bloggen er gewoon nog wel eens bij in. Maar jullie hebben nog een verslag van de derde dag in Berlijn tegoed, dus vandaag kunnen jullie weer heel veel foto’s kijken!

Ik moet zeggen dat ik echt weer even hard moest nadenken wat ik deze dag ook alweer allemaal gedaan had. Ik ben namelijk zo dom geweest om dat niet even ergens op te schrijven, maar gelukkig hebben we de foto’s nog haha.

We begonnen de dag bij East Side Gallery. Hier staat nog 1,3 kilometer van de muur en dit deel is helemaal beschilderd. Echt heel mooi om te zien, want er zaten echt mooie kunstwerken bij.

 

 

Toen we aan het einde van de muur aangekomen waren, namen we op Berlin Ostbahnhoff de metro naar Friedrichstraße waar vandaan we naar de dom liepen. De dom hadden we eerder die week ook al gezien, maar we waren nog niet binnen geweest. Ook van binnen is de dom echt prachtig en het uitzicht vanaf de koepel is het naar bovenklimmen zeker waard.

 

 

Daarna waren we eigenlijk wel toe aan koffie en omdat we eerder die week lekkere koffie hadden gedronken bij de Topografie des Terrors besloten we die richting uit te lopen (en het veel makkelijker te vinden dan eerder die week). Onderweg liepen we ook weer over de Gendarmenmarkt, maar alweer stond hier het hele plein vol met televisieploegen voor de opnames van een serie.

Snapchat-662306198

Nadat we koffie hadden gedronken, gingen we richting het Viktoriapark in Kreuzberg. Dit park ligt tegen een heuvel aan en vanaf boven heb je uitzicht over de stad. Bovendien zou er een kunstmatig aangelegde waterval doorheen lopen. Beetje jammer dat er geen water liep door de waterval, dat is toch wel de essentie van een WATERval, maar verder was het een heerlijk rustpunt in de drukke stad. Met inderdaad uitzicht over de stad en ook nog eens een stralende zon. Ik heb helaas geen foto’s van het uitzicht, maar wel van deze superschattige eekhoorn.

 

 

Daarna besloten we een hapje te gaan eten. Zodat we nog een lange avond hadden. De avond zou sowieso nog wel lang duren, omdat er om half tien nog een bezoekje aan de Rijksdag op het programma stond. Voordat we daarheen gingen, gingen we nog langs Slot Charlottenburg, de Siegessäule en de Brandenburger Tor die ’s avonds verlicht is.

 

 

En toen was het tijd voor de afsluiting van onze reis naar Berlijn: een bezoek aan de koepel van de Rijksdag. Eerst nog even langs de beveiliging, waarbij de beveiliger helemaal in de stress schoot van een bus deo in mijn tas en toen op naar boven.

 

 

En dat was het dan. Mijn stedentrip naar Berlijn, de volgende ochtend was het namelijk alweer tijd om naar huis te gaan. Ik heb echt drie geweldige dagen gehad en hoewel ik best veel gezien heb in Berlijn wil ik echt nog wel een keertje terug.

Eén gedachte over “Reisverslag|Berlijn #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.