Currently watching on Netflix #2

Alweer een hele tijd geleden schreef ik over welke series ik op dat moment aan het kijken was op Netflix. Ik kwam dat artikel laatst weer tegen en zag dat ik nu eigenlijk hele andere series aan het kijken ben. Tijd voor een update dus.

Reign

Eén van mijn nieuwste ontdekkingen op Netflix is Reign. Ik wilde deze serie al best wel lang kijken, maar ik begon er steeds maar niet aan. Nu kan ik zeggen dat ik er helemaal verslaafd aan ben. Reign gaat over het leven van Mary Stuart (1542-1587), koningin van Schotland. Ze verblijft aan het Franse hof, waar ze wacht op haar huwelijk met Francis met wie ze al vanaf haar zesde verloofd is. Ze moet zich staande weten te houden ten midden van list en bedrog, politieke onrust en machtsgrepen. Ondertussen probeert ze er achter te komen aan wie haar hart echt toebehoort en wat het beste beslissingen zijn voor haar Schotland.

Ik vind dit echt een hele leuke serie tot nu toe. Het heeft echt alles: actie, spanning, drama, romantiek, prachtige jurken en een aantal hele knappe mannen. Ik ben halverwege seizoen 1 dus ik heb voorlopig nog wel even wat te kijken. Er staan namelijk drie seizoenen op Netflix.

Black mirror

Dit is een serie waar ik alweer een tijdje mee bezig ben. Aangezien alle afleveringen los van elkaar staan, kan je makkelijk af en toe een aflevering kijken. Elke aflevering heeft een nieuwe verhaallijn en nieuwe personages. Nadeel hiervan is wel dat je niet echt een band op kunt bouwen met de personages. Black Mirror draait om de razendsnelle technologische ontwikkelingen en de gevolgen die daar aan vastzitten. Hoewel het soms een beetje vergezocht is, laat deze serie wel goed zien hoe afhankelijk mensen kunnen worden van technologie en welke gevaren dit met zich mee kan brengen.

Shadowhunters

Shadowhunter is de tv-serie gebaseerd op The mortal instruments boeken van Cassandra Clare. Ik ben grote fan van al haar boeken, maar seizoen 1 van de serie vond ik wel wat tegenvallen, vooral door het niet zo goede acteerwerk. Gelukkig wordt het in seizoen 2 naar mijn mening steeds beter. Momenteel verschijnt er elke dinsdag een nieuwe aflevering van de tweede helft van seizoen 2 op Netflix.

Voor wie de boeken niet kent. Shadowhunters draait om Clary die er achter komt dat ze een schaduwjager is. Een strijder tegen demonen die wereld bedreigen. Daarnaast komen er ook nog vampiers, weerwolven, elfen en heksenmeesters in voor. Een echte fantasyserie dus.

Orphan Black

Eindelijk sinds deze week is Orphan Black weer terug. Helaas is seizoen 5 het laatste seizoen, maar voorlopig kan ik nog even elke zondag van een nieuwe aflevering met mijn favoriete Clone Club genieten. Orphan Black draait om Sarah Manning, die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger, Beth. Sarah besluit de identiteit van deze dubbelganger in te nemen en raakt steeds meer in haar leven verstrikt. Daarbij doe ze ontdekkingen over het verleden van Beth, maar ook over dat van zichzelf. De serie draait om thema’s als de ethiek van het klonen van mensen en ik vind dat echt heel interessant.

Pretty Little Liars

Seizoen 7 inmiddels van Pretty Little Liars. Soms kan ik niet geloven dat ik deze serie nog steeds kijk, want serieus het wordt inmiddels wel een beetje voorspelbaar en afgezaagd. Toch wil ik heel graag weten hoe het verhaal nou uiteindelijk in elkaar zit en dus kijk ik nog steeds. Het laatste seizoen inmiddels. Nog een paar weken, elke zondag een aflevering en dan weten we eindelijk het hele verhaal. Pretty Little Liars draait om het leven Aria, Hanna, Emily, Spencer en Alison. Op een dag verdwijnt Allison en haar verdwijnen wordt niet opgelost. Tot een jaar later, wanneer de vier anderen ineens mysterieuze berichten van ‘A’. Iemand die al hun geheimen weet en hun leven tot een hel wil maken.

Gossip Girl

Goodmorning Upper East Siders…. Oké ja ik ben Gossip Girl weer opnieuw aan het kijken. Gewoon omdat het een hele fijne serie is om te kijken ter ontspanning tussen het scriptie schrijven door. Niet dat dat helemaal opgaat als je de serie gaat binge-watchen, maar toch haha. Ik kan gewoon niet geloven dat ik zoveel vergeten ben wat er in deze serie gebeurde, sommige dingen komen gewoon weer heel onverwachts. Best wel leuk ook om deze serie opnieuw te kijken als je al weet wie Gossip Girl is, want sommige dingen vallen dan ineens op, terwijl sommige dingen ook gewoon echt niet kloppen met de uiteindelijke onthulling van Gossip Girl.

Gossip Girl draait om het leven van de rijke elite in de Upper East Side in New York. Het leven aan de Upper East Side zit vol met geheimen, schandalen en intriges, die iedereen natuurlijk het liefste verborgen houdt. Er is echter één iemand die alle geheimen weet en deze plaatst op de website Gossip Girl. Gewoon lekker een dramatische serie, die je doet beseffen dat je eigen leven best wel lekker rustig is haha. You know you love me, XOXO Gossip Girl.

Welke series kijk jij op dit moment?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.