Recensie|Levana (The Lunar Chronicles #3.5) – Marissa Meyer

“Ze lag op een brandstapel, de vlammen likten aan haar, de kolen heet onder haar rug”

The Lunar Chronicles. Ik hoef geloof ik niet meer te vertellen dat ik echt gek ben op deze serie. Hervertellingen van sprookjes, science-fiction-elementen, actie, romantiek: het is gewoon een heerlijke serie. Levana is de novella over het leven van Levana voor haar wegen kruiste met die van Cinder, Scarlet en Cress. En ik moet zeggen dat ik best wel benieuwd was naar haar verhaal, want er moest toch wel een reden zijn dat ze zo’n Evil Queen is.

Titel: Levana

Serie: The Lunar Chronicles #3.5

Auteur: Marissa Meyer

Uitgeverij: Blossom Books

Genre: Young Adult, Fantasy, Sci-fi

Aantal bladzijden: 175

Waardering: 4/5 sterren

Levana is een spin off van de Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu.

DSCN2576

 

Meestal ben ik niet zo van de novella’s in series en meestal lees ik ze toch niet. Aangezien ik de Lunar Chronicles echt geweldig vind en ik al van meerdere mensen had gehoord dat Levana wel echt een goede aanvulling is op de serie besloot ik dat ik het boek toch wel wilde hebben. En de cover is ook weer prachtig natuurlijk, zoals we van Blossom Books gewend zijn, alleen daarom al wil je dit boek gewoon in de kast hebben staan.

“Ze was dom geweest. Zó dom.
Het was dom van haar om te geloven dat iemand haar zou kunnen bewonderen. Dat ze mooi zou kunnen zijn, of geliefd, of dat iemand haar zou zien staan. Dat ze ooit bijzonder zou zijn.”

Het boek begint middenin een nachtmerrie die Levana heeft over een gebeurtenis in haar verleden, daardoor wordt je aandacht als lezer meteen getrokken. Naarmate het boek vordert kom je steeds meer te weten over wat deze gebeurtenis is en hoe deze van invloed is geweest op de persoon die Levana nu is.

Je leest in het hele boek vanuit het perspectief van Levana, waardoor je goed inzicht krijgt in haar gedachtegangen. Dit zorgde er bij mij voor dat ik soms zelfs een beetje medelijden met haar kreeg. Al blijft ze gewoon een vreselijk persoon, ik begrijp nu wel iets beter waarom ze zich zo gedraagt.

“‘Begrijp je het dan niet? Zo hóórt liefde ook te voelen. Al die tegenstrijdige emoties, afgewisseld met vlagen van passie die je nauwelijks in toom kunt houden, en dat constante gevoel in je maag, alsof je niet kunt beslissen of je weg wilt rennen bij die persoon… of juist sámen weg wilt rennen.'”

Ik vind deze novella echt een toevoeging op de boeken in de Lunar Chronicles tot nu toe, want ook over de achtergrond van Cinder, Cress en Winter kom je meer te weten, wat nog niet in de eerste drie delen aan bod is gekomen.  Daarom vind ik deze novella echt een aanrader om wel te lezen, terwijl ik er normaal niet echt een fan van ben. Als je de eerste drie boeken leuk vond, dan ga je dit verhaal zeker ook waarderen. Bovendien zijn het maar 175 pagina’s dus daar ben je zo doorheen (in mijn geval één dag). Ik ga nu heel ongeduldig zitten wachten op Winter gelukkig duurt het nog maar een paar weken voor dit boek verschijnt. Gelukkig wordt dit boek lekker dik, want ik ben nog lang niet uitgelezen over Cinder, Scarlet, Cress en Winter.

“De woorden van haar zuster kwamen in haar op. Ze donderden in haar oren, vulde alle lege plekken in haar hart.
Liefde is een kwestie van veroveren. Liefde is oorlog.
Dit is wat ik van liefde vind.

 

 

 

 

 

 

Eén gedachte over “Recensie|Levana (The Lunar Chronicles #3.5) – Marissa Meyer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.