Boeken|6x boeken voor Halloween

Het is oktober en dat betekent natuurlijk ook dat het aan het eind van deze maand Halloween is. Een prima gelegenheid om wat meer creepy boeken uit de kast te trekken. Vandaag zet ik zes boeken op een rijtje die wat mij betreft perfect zijn als Halloween read. Vijf van deze boeken heb ik zelf al gelezen en de zesde is een boek wat deze maand uitkomt en dat mij een heerlijk spannend boek lijkt voor rond Halloween.

Alice in zombieland – Gena Showalter

Te beginnen met Alice in zombieland. Opzich niet een heel erg eng boek, maar het zit vol met rare wezens en bloederige taferelen, waardoor het een perfect boek binnen het thema Halloween is. Alice’s ouders en zusje zijn zogenaamd omgekomen bij een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. Alice heeft namelijk de monsters gezien die verantwoordelijk zijn voor haar families dood en nu zitten ze achter haar aan. Om uit hun handen te blijven heeft ze hulp nodig van de grootste bad boy van de school.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Wat De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine vooral lekker griezelig maakt, zijn de foto’s die in et boek gebruikt worden. Sommige zijn namelijk behoorlijk creepy. In de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine reist Jacob af naar een mysterieus eiland in Wales om het kindertehuis te bezoeken waar zijn opa altijd over vertelde aan de hand van een verzameling bizarre foto’s. Hij geloofde nooit zo in de verhalen van zijn opa, maar misschien zat er toch een kern van waarheid in al die bizarre verhalen over ‘bijzondere’ kinderen.

It – Stephen King

Stephen King is natuurlijk sowieso wel geschikt als je op zoek bent naar een griezelig boek. Maar It over het stadje Derry waar de moordcijfers ver boven gemiddeld liggen en dan vooral onder kinderen spant wel de kroon. Een moordende clown is namelijk best wel behoorlijk creepy.

The woman in black – Susan Hill

Dit boek las ik ooit op de middelbare school voor Engels en was ik eigenlijk alweer compleet vergeten. Laatst zag ik het ineens in mijn boekenkast staan en bedacht ik me dat dit boek zeker wel geschikt is als je op zoek bent naar een griezelig boek en het is ook nog eens erg dun, wat mooi meegenomen is na het enorm dikke boek wat ik hiervoor benoemde. De jonge jurist Arthur Kipps krijgt de opdracht om de nalatenschap van Alice Drablow uit te pluizen, maar hij is niet voorbereid op de grote geheimen die achter de gesloten luiken van haar huis schuilgaan.

Hex – Thomas Olde Heuvelt

Dit boek las ik ongeveer een jaar geleden en ik moet zeggen dat ik het behoorlijk griezelig vond, ook al waren er ook genoeg stukken waar ik om moest lachen. In Hex wordt het dorpje Beek geterroriseerd door een zeventiende eeuwse heks met dichtgenaaide mond en ogen. De heks is een goed bewaard geheim van het dorp, maar dan besluit een groepje jongeren om viral te gaan met de gebeurtenissen uit het dorp. En de heks? Die zint op wraak.

S.t.a.g.s. – M.A. Bennett

En dan het laatste boek uit dit rijtje. Het boek komt de 27e uit en ik ben er eigenlijk wel heel erg benieuwd naar. Daarom wil ik het ook zeker snel gaan lezen. Ik weet niet vele over dit boek, maar de tekst op de cover (negen studenten. drie bloedsporten. een dodelijk weekend) belooft een behoorlijk griezelig en bloederig boek.

20171016_155729

Welk boek is wat jou betreft de perfecte Halloween read?

 

Eén gedachte over “Boeken|6x boeken voor Halloween

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.