Recensie|Val voor mij (Wacht op mij #4) – Jennifer L. Armentrout

“Wat ik voor Reece voelde toen ik vijftien was, was niks vergeleken met wat ik nu voelde. Toen dacht ik dat ik wist wat het was om verliefd te zijn. Misschien was het toen ook wel zo. Maar nu wist ik hoe het écht voelde. Het voelde als vliegen en verdrinken tegelijkertijd, in je favoriete trui kruipen en naakt onder een watersproeier door rennen. Het waren duizenden conflicterende emoties die tot een bal gevormd waren.”

Titel: Val voor mij

Serie: Wacht op mij #4

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: New Adult

Waardering: 3.5/5 sterren

Barvrouw Roxy is al sinds haar vijftiende verliefd op agent Reece en het is alweer elf maanden geleden dat ze een soort onenightstand hadden. Al zou ze nu liever willen dat die onenightstand nooit had plaatsgevonden, want sindsdien lijkt een gezamenlijke toekomst onbereikbaarder dan ooit.
Gelukkig’ heeft Roxy wel wat anders aan haar hoofd. Haar beste vriend is jaren geleden het slachtoffer geworden van een geweldsdelict en nu is de dader op vrije voeten. Wanneer Roxy beangstigende berichten begint te ontvangen, denkt ze wel te weten waar die vandaan komen. Maar Reece is daar niet zo zeker van. En als hij één ding zeker weet, dan is het dat niemand Roxy ooit nog pijn mag doen. Ook hijzelf niet. Niet nogmaals.

9200000057528347

Ik ben echt wel een beetje fan geworden van de Wacht op mij-serie door Jennifer L. Armentrout. Hoewel nog geen van de boeken wat mij betreft het eerste deel, Wacht op mij, heeft overtroffen (want kom op Cam). Of Val voor mij dat wel gelukt is? Dat lees je in deze recensie.

Wat ik zo leuk vind aan deze serie is dat de boeken in principe ook los van elkaar te lezen zijn. Hoewel het wel leuker is om de boeken ook echt op volgorde te lezen, is het niet per se nodig om alle boeken te lezen. Elk boek heeft weer twee nieuwe hoofdrolspelers en heeft dus ook weer een compleet nieuw verhaal, maar de personages uit de vorige boeken komen ook weer terug en van sommige voelt het echt steeds alsof je een paar oude vrienden weer terug ziet.

Val voor mij draait om het verhaal van Roxy en Reece. Beide personages hebben we al leren kennen in Blijf bij mij en toen was ik al heel benieuwd naar Roxy en waarom ze steeds zo raar reageerde als ze Reece zag. Ik was dan ook heel blij toen ik zag dat dit deel over hen zou gaan.

“Als je ergens teleurgesteld of verdrietig over was waar je zelf geen hand in had, was het makkelijker om los te laten, maar als het iets was wat je zelf veroorzaakt had, dan was het veel moeilijker om mee om te gaan.”

Ik had een beetje moeite om in het verhaal te komen, maar ik weet eigenlijk niet zo goed waar dat aan lag. Ik vond Roxy meteen een erg leuk personage, maar eerlijk gezegd snapte ik zeker in het begin niet goed wat ze nou precies in Reece zag, want eerlijk gezegd vond (en vind) ik dat hij nogal arrogant en dominant overkwam. Later in het boek kon ik Reece wel wat meer waarderen, maar ik ben nog steeds niet erg onder de indruk van dit personage.

Wat ik erg leuk vind in Val voor mij is dat de liefde tussen Roxy en Reece al jaren sluimert, maar dat er, behalve dan die onenightstand elf maanden geleden, nooit wat is gebeurd tussen die twee. Het is dus niet zo dat ze elkaar tegenkomen en meteen pats boem verliefd zijn en meteen met elkaar in bed willen duiken, wat ook regelmatig het geval is bij New adult. Nee ze kennen elkaar al jaren en kennen elkaar daardoor ook al aardig goed en naarmate het boek vordert, zie je de liefde tussen Roxy en Reece groeien.

Naast het romantische aspect zit er ook een beetje thrillerachtig aspect aan het boek. Roxy heeft namelijk een soort van stalker, wat het verhaal af en toe best spannend maakt en wat ook maakt dat je als lezer maar door wilt blijven lezen. Hoewel ik al vrij vroeg in het boek doorhad wie de ‘dader’ was, vond ik dit wel een leuke toevoeging aan het boek.

” ‘Laat jezelf gaan en val voor me. Ik zal je opvangen. Ik sleep je hier doorheen. Je hoeft alleen maar dat risico te nemen.’ “

Val voor mij is weer een prima deel in deze serie van Jennifer L. Armentrout. We maken kennis met nieuwe personages, oude vrienden komen weer terug en het boek bevat naast romantiek ook aspecten van een thriller wat voor nog meer spanning in het verhaal zorgt. Ik heb echt nog lang geen genoeg van deze serie en kan niet wachten om het volgende deel te lezen, maar ook Val voor mij kan wat mij betreft Wacht op mij niet overtreffen.

Eén gedachte over “Recensie|Val voor mij (Wacht op mij #4) – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.