Tijd maken om te lezen: 5 tips

Het kan soms best lastig zijn om tussen school, werk en je sociale leven door tijd te vinden om te lezen. Soms lukt het je dagen niet om een boek op te pakken en als je dan een keer tijd hebt, dan is er altijd Netflix wat lonkt om verder te kijken aan die ene verslavende serie. Hoe zorg je dat je, ondanks je drukke schema, tijd hebt om te lezen. Vandaag deel ik met jullie hoe ik het voor elkaar krijg zo vaak mogelijk mijn boek op te pakken, ook op dagen dat ik druk ben met andere dingen.

Neem altijd een boek mee

Je zult mij niet gauw tegenkomen zonder dat ik een boek (of mijn e-reader) bij me heb in mijn tas. Als je altijd een boek bij je hebt, kun je op een onverwacht moment waarop je een paar minuten niks te doen hebt, makkelijk een boek er bij pakken en een paar bladzijden lezen.

Lees elke avond voor je gaat slapen

Voordat ik ga slapen, lees ik bijna altijd nog een halfuurtje. Behalve het feit dat ik hierdoor een stuk makkelijker in slaap val, zorgt het er ook voor dat ik sowieso elke dag een aantal hoofdstukken lees. Win-win situatie dus.

Pak een boek er bij in plaats van Netflix

Oké dit is wel een beetje een open deur. Maar toch. Ik merk dat als ik een drukke dag gehad heb, ik het liefst de hele avond series kijk op Netflix. Dan kijk ik gelijk een heleboel afleveringen achter elkaar, terwijl ik ook prima 1 of 2 afleveringen kan kijken en daarna nog even mijn boek er bij te pakken.

Benut je tijd 

Om te lezen heb je echt niet altijd zeeën van tijd nodig. Op elke dag heb je wel momenten dat je niks zit te doen en dus prima even je boek er bij kan pakken. Als je zit te wachten op iemand waarmee je hebt afgesproken bijvoorbeeld of als je avondeten in de oven staat. Momenten dat je anders waarschijnlijk toch maar op je mobiel. 

Leg je mobiel aan de kant

Dit brengt me gelijk bij het laatste punt: leg je telefoon weg of zet hem zelfs helemaal uit als je wilt lezen. Ik merk zelf dat ik tijdens het lezen nogal snel afgeleid word door mijn mobiel en daardoor steeds stop met lezen om eventjes op mijn telefoon te kijken. Door je telefoon helemaal aan de kant te leggen, heb je geen afleiding en kan je lekker doorlezen.

Dit is hoe ik er voor zorg dat ik altijd wel ergens een gaatje vind om te lezen. Zo lukt het me om, zelfs als ik een drukke dag heb, elke dag wel om een paar hoofdstukken te lezen. Hoe zorg jij voor meer tijd om te lezen?

Eén gedachte over “Tijd maken om te lezen: 5 tips

  1. Ik lees supergraag net voor ik ga slapen, maar bij mij heeft dit echt een averechts affect…Voor ik het goed en wel besef is het 4u ’s ochtends. En als ik dan toch eens op een normaal uur m’n boek opzij leg en het licht uitdoe moet ik echt m’n best doen om hem niet weer op te pakken en verder te lezen :p

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.