Boeken die ik vroeger las #3

Ik heb al een aantal keer eerder geschreven over boeken die ik vroeger las. Aangezien ik telkens weer andere boeken bedenk die ik jaren geleden verslonden heb, kunnen jullie vandaag weer herinneringen ophalen met een aantal van deze boeken.

Floortje Bellefleur – Cok Grashoff

Kennen jullie deze boeken nog? Over Floortje en haar avonturen zijn heel wat boeken verschenen en die heb ik vroeger best wel een aantal keer verslonden.

De olijke tweeling – Arja Peters

De boeken uit deze serie over de avontuurlijke tweeling Thelma en Ellis las ik ook regelmatig. De tweeling heeft na de dood van hun moeder al aardig wat kinderjuffrouwen versleten, maar geen van allen lijken de streken van Thelma en Ellis aan te kunnen, totdat ‘Tante Betty’ op de stoep verschijnt.

1001004002103468

Madelief – Guus Kuijer 

Vijf boeken zijn er verschenen over het leven van Madelief en haar vriendjes. Ook samen gebundeld in Het grote boek van Madelief. Ik herinner me niet zoveel meer van deze boeken, maar wel dat ik ze allemaal gelezen heb.

De vijf geheimen van Marike – Lydia Rood

Ik weet dat ik heel veel boeken van Lydia Rood heb gelezen, maar ik kan ze me allemaal niet heel goed meer herinneren. Behalve de vijf boeken over Marike, alleen was ik vergeten hoe deze boeken heette en wie ze geschreven had. Bleken ze dus van Lydia Rood te zijn. Ik weet nog dat ik deze vijf boeken echt geweldig vond toen ik een jaar of 12/13 was, vooral omdat de boeken zich afspelen in de brugklas. Deze boeken zijn trouwens onderdeel van een serie rond vier kinderen in de brugklas, genaamd Vlinders, geschreven door verschillende schrijvers. Ik vond de verhalen van Marike echter altijd het leukst, omdat ik vond dat zij wel een beetje op mij leek.

Ik vind het elke keer zo leuk om deze artikelen te schrijven, omdat ik veel boeken eigenlijk al weer helemaal vergeten, was en ik ze door deze posts weer steeds beter ga herinneren. Bovendien is het ook gewoon heel leuk om de boeken waardoor ik vroeger graag las en die dus mijn liefde voor lezen bevorderd hebben in het zonnetje te zetten. Welke van deze boeken heb jij vroeger ook gelezen?

 

Eén gedachte over “Boeken die ik vroeger las #3

  1. Ah wat een leuk artikel zeg! Ik vond de boeken van Floortje ook echt heel leuk. Daarnaast was ik echt dol op Kruimeltje, Pietje Bell en natuurlijk op latere leeftijd de Hoe overleef ik serie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.