Reisboeken die op mijn wishlist staan

Dat ik van boeken hou is niet echt een verrassing. Dat ik van reizen hou evenmin. Je hoeft alleen maar naar de titel van deze blog te kijken en je weet dat lezen en reizen twee van mijn favoriete bezigheden zijn. Waar ik dus logischerwijs ook heel enthousiast van word zijn mooie reisboeken. Vandaag deel ik een aantal reisboeken met jullie die mij heel mooi lijken om te hebben.

Lonely Planet’s Ultimate Travelist

9200000036403928

Lonely Planet’s Ultimate Travelist is a compilation of 500 of the world’s most unmissable sights and attractions. And it has been ranked by Lonely Planet’s global community of travel experts so big names such as the Eiffel Tower and the Taj Mahal battle it out with lesser-known gems for a prized place in the Top 10. Insightful write-ups, inspiring photography, lavish production, and a fold-out chart on which to tick off the top sights make this the only bucket list you’ll ever need.

De 500 beste plekken in de wereld om te bezoeken zijn gerangschikt in dit boek. Begeleid door foto’s en een uitvouwbare kaart waarop je de bezochte plekken kan afvinken. Een hele goede bucket list dus.

365 dagen onderweg – Floortje Dessing

9200000011320890

Reis een jaar mee met Floortje Dessing!
In 365 dagen onderweg komt ze onder meer terecht in een meditatieoord in Arizona, gaat ze kitesurfen in Sint-Maarten, slaapt ze in Australië in een boomhut en maakt ze in Bhutan een tocht naar een van de mooiste kloosters ter wereld. Maar ook bezoekt ze het Guggenheim in Bilbao en struint ze tweedehands winkels af in een hippe buitenwijk van Oslo.
365 dagen onderweg zit kortom boordevol persoonlijke reistips van Floortje, inclusief manieren om goedkoop tickets te boeken en haar favoriete reiswebsites.

Ik vind Floortje haar reisprogramma echt geweldig en het lijkt mij ook heel leuk om dit boek van haar te lezen. Ze komt op zulke mooie plekken en daar word ik altijd wel een beetje jaloers van.

Lonely Planet The Travel Book

9200000057620751

Take a journey through every country in the world. 850 images. 230 countries. One complete picture.
With details of every United Nations-approved country in the world, and a few more principalities and dependencies besides, Lonely Planet’s Travel Book is the ultimate introduction to a world of travel and the essential travel reference book for every household!
Each country is profiled by Lonely Planet’s expert authors and features details of when to visit, what to see and do, and how to learn more about the country’s culture from its film, music, food and drink. Every entry has a map and statistics about the country.

Een boek vol met foto’s en dat ook nog eens uit alle landen van de wereld. Ja dat lijkt mij wel een onwijs mooi boek.

Wereldplekken – National Geographic

9200000075854574

National Geographic Wereldplekken toont de 50 meest ongerepte, verlaten, ruige en schilderachtige plaatsen op aarde. Van afgelegen valleien, indrukwekkende woestijnen en adembenemende bergketens. Met oogverblindende beelden van wereldberoemde natuurfotografen en toegankelijke, pakkende beschrijvingen en praktische reisinformatie. Van het Nahanni National Park in Canada tot de Skeleton Coast in Namibië: dit boek van National Geographic is een toegangspas tot ’s werelds meest woeste en zeldzame bestemmingen.

Ik hou van mooie natuur en de natuurfoto’s van National Geographic zijn altijd zo mooi. Het lijkt vol met mooie natuurplekken op de wereld begeleid met de prachtigste foto’s lijkt mij dan ook heerlijk om te hebben en door te bladeren.

World of Wanderlust – Brooke Saward

Waar moet je echt een keertje naartoe? Waar kun je het beste in je eentje reizen? Van kledingtips voor op vliegvelden tot regels voor roadtrips: professioneel reiziger en blogger Brooke Saward vertelt ons precies waar we heen moeten, wat we daar kunnen doen en hoe we dat te gekke vakantiegevoel krijgen, waar je ook bent.

World of Wanderlust staat vol prachtige foto’s die de reislust meteen bij je aanwakkeren en neemt je mee naar plekken als Parijs, New York en Londen. Dit is hét boek dat je zal inspireren om van elke dag een avontuur te maken.

Ik volg Brooke haar blog en de plekken waar zij allemaal komt, zijn echt jaloersmakend. Aangezien zij zoveel reist, weet zij natuurlijk als geen ander wat de mooiste plekjes op de wereld zijn en ik ben dan ook heel benieuwd naar haar tips.

Zijn jullie na het lezen van dit artikel ook helemaal in de stemming gekomen om op reis te gaan? Ik in ieder geval wel na het schrijven ervan. Gelukkig ga ik over anderhalve week een weekend naar Londen, niet zo avontuurlijk als de meeste bestemmingen uit de boeken hierboven, maar daarom niet minder leuk. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik nog een reisje ga maken dit jaar.

Welke van deze boeken zou jij graag in je boekenkast hebben staan?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.