5x films om samen met je vriend te kijken

Als mijn vriend en ik besluiten dat we een film willen kijken, duurt het meestal een eeuwigheid voordat er ook daadwerkelijk een film opstaat. We kunnen er echt heel lang over doen om te beslissen wat we willen kijken. Ik weet dat wij zeker niet de enige met dit probleem zijn en daarom deel ik vandaag vijf films die mijn vriend en ik allebei leuk vonden om te zien.

Intouchables (2011)

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongere uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak… 

Deze film is echt zo mooi. Ik had hem een aantal jaar geleden al gezien, maar we keken hem laatst samen toen we hem op Netflix zagen staan. Ik vond de film de tweede keer nog net zo goed en het is bijna onmogelijk om niet te huilen aan het eind van deze film.

Prisoners (2013)

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

Een heel ander soort film dan de vorige. Dit is een thriller die je echt aan het denken zet en die ook enorm spannend is. Het is al een tijd geleden dat we deze film keken, maar ik weet dat we hem allebei erg goed vonden. Mooi meegenomen: de film staat op Netflix.

The Da Vinci Code (2006)

In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen…

Eigenlijk alle films gebaseerd op de boeken van Dan Brown zijn heel geschikt om samen met je vriend te kijken. Ik hou van de boeken en ook van de film. Heerlijke thrillers met veel actie.

Insidious (2010)

Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).

Horrorfilms zijn toch wel bij uitstek geschikt om samen met je vriend te kijken. Ik zal niet gauw alleen een horrorfilm kijken, maar samen met mijn vriend, als ik tegen hem aan kan kruipen, dan kan ik zeker wel van een goede horrorfilm genieten. Mijn vriend en ik keken Insidious toen deze nog op Netflix stond, maar volgens mij is deze film er inmiddels van afgehaald.

Gone girl (2014)

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De ochtend van hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. Als hij thuis komt blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

Gone girl vond ik ondanks dat ik het boek al gelezen had nog steeds een hele leuke film. Je wordt continu op het verkeerde been gezet en aangezien het al een tijd geleden was dat ik het boek gelezen had, wist ik ook niet meer helemaal hoe het verhaal in elkaar zat. Mijn vriend en ik vonden dit allebei een hele goede film, al duurt hij wel een beetje lang.

Welke film kijk jij graag met je vriend?

2 reacties op “5x films om samen met je vriend te kijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.