Leuke steden in Nederland om te bezoeken #2

Ergens aan het begin van dit jaar schreef ik een artikel over leuke steden in Nederland om te bezoeken. Aangezien er naast de vijf steden die ik toen noemde nog veel meer leuke steden zijn in Nederland besloot ik een vervolg te maken met vijf andere steden die zeker een bezoekje waard zijn.

Dordrecht

Dordrecht is een stad waar ik eigenlijk al een paar jaar niet meer geweest was. Aangezien mijn vriend vlak bij Dordrecht woont, ben ik er het laatste jaar wel regelmatig geweest en ontdekte ik weer hoe mooi deze stad is. Het oude centrum is heerlijk om rond te dwalen en met mooi weer zijn er genoeg terrasjes om van de zon te genieten.

Den Haag

Het voordeel van Den Haag is dat je naast het gezellige centrum waar genoeg te zien en te doen is, ook het strand van bijvoorbeeld Scheveningen en Kijkduin om de hoek hebt. Zo kan je je dagje shoppen of de stad bekijken goed combineren met een fijne strandwandeling.

Delft

Tussen Rotterdam en Den Haag ligt het relatief kleine maar gezellige Delft. Ondanks dat je misschien niet meteen aan deze stad denkt voor en dagje weg is Delft zeker een bezoekje waard. Smalle straatjes, leuke grachten en een oud centrum, wat wil je nog meer.

Gouda

Nog een stad in Zuid-Holland, ik ben wel op de Zuid-Holland tour vandaag hebben jullie het door. Gouda is ook weer een stad waar je niet zo snel aan denkt om te bezoeken. Hoewel het ook maar erg klein is en je er misschien geen hele dag naar toe gaat, is zeker de Markt met het stadhuis wel het bekijken waard. En als je dan na de stad wat behoefte hebt aan natuur, dan zijn de Reeuwijkse plassen, vlak naast Gouda, ideaal voor een wandel- of een fietstochtje.

Breda

De laatste stad die ik deze keer wil benoemen is Breda. Ik ben al een tijdje niet meer in deze stad geweest, maar ik herinner me een heel gezellig centrum, ook weer met veel terrasjes. Ik wil eigenlijk wel weer eens een keer naar Breda.

Naar welke stad ga jij graag een dagje weg?

 

 

Eén gedachte over “Leuke steden in Nederland om te bezoeken #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.