3 Kerstbundels die ik in december wil gaan lezen

Over een week is het alweer december en dat betekent ook dat de kerstperiode er weer aan zit te komen. Om een beetje extra in de kerststemming te komen, heb ik zin om in december lekker veel kerstverhalen te gaan lezen. Daarom zet ik vandaag drie boeken op een rij waarin verschillende kerst gerelateerde verhalen staan, en die ik komende maand wil gaan lezen.

9200000078648361

Wonderland

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.

Als eerste, en het boek dat ik in ieder geval ga lezen komende maand, noem ik Wonderland. Deze kerstbundel,  met kerstverhalen van tien Nederlandse en Vlaamse Young Adult auteurs, kwam deze maand uit en ik ben hier heel erg benieuwd naar. Vooral het feit dat er verhalen uit verschillende genres in staan spreekt mij heel erg aan.

9200000036331176

My true love gave to me

On the first day of Christmas, my true love gave to me . . .

This beautiful collection features twelve gorgeously romantic stories set during the festive period, by some of the most talented and exciting YA authors writing today. The stories are filled with the magic of first love and the magic of the holidays.

My true love gave to me is een Engelstalige kerstbundel met twaalf verhalen van Young adult auteurs. Onder andere Jenny Han en Stephanie Perkins hebben een verhaal voor deze bundel geschreven en aangezien hun boeken altijd heel lief en romantisch zijn ben ik vooral heel benieuwd naar deze kerstverhalen.

9200000011256118

Let it Snow

An ill-timed storm on Christmas Eve buries the residents of Gracetown under multiple feet of snow and causes quite a bit of chaos. One brave soul ventures out into the storm from her stranded train and sets off a chain of events that will change quite a few lives. Over the next three days one girl takes a risky shortcut with an adorable stranger, three friends set out to win a race to the Waffle House (and the hash brown spoils), and the fate of a teacup pig falls into the hands of a lovesick barista.

A trio of today’s bestselling authors – John Green, Maureen Johnson, and Lauren Myracle – brings all the magic of holidays to life in three hilarious and charming interconnected tales of love, romance, and kisses that will steal your breath away.

Ook dit is volgens mij weer een bundel vol met prachtige romantische kerstverhalen, perfect dus voor deze tijd van het jaar. Van de drie auteurs die aan dit boek hebben geschreven, ken ik eigenlijk alleen John Green en van zijn boeken ben ik nou niet echt een hele grote fan, maar toch ben ik naar deze bundel wel heel benieuwd.


Nu heb ik echt heel veel zin om met een van deze boeken en een kop warme chocolademelk onder de kerstboom te kruipen en te genieten van de gezelligste tijd van het jaar.

Welke van deze kerstbundels is volgens jou echt een aanrader?

2 reacties op “3 Kerstbundels die ik in december wil gaan lezen

  1. Ik lees geen Young Adult, maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor de eerste gaan denk ik! Die combinatie van allerlei genres staat mij ook wel aan 😊

    Like

  2. Leuke blogpost. Ik ben erg benieuwd naar Wonderland, ook leuk dat de verhalen allemaal door Vlaamse en Nederlandse auteurs zijn geschreven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.