Mijn liefde voor reizen

Op het moment dat dit artikel online komt, stap ik in het vliegtuig voor een weekendje Londen met mijn vriend. Perfecte timing dus voor dit artikel waarin ik het ga hebben over mijn liefde voor reizen. Jullie weten natuurlijk dat ik gek ben op reizen, maar waarom pak ik het liefst zo vaak mogelijk mijn koffer? Dat vertel ik jullie vandaag.

Het fijnste aan op reis zijn is dat je zoveel dingen ziet en ontdekt waar je nooit kennis mee zou maken als je altijd maar thuis zou blijven. Elk land, of dat nou vlakbij of verder weg is, heeft zijn eigen dingen die het land bijzonder maken. Een eigen keuken, een eigen cultuur en prachtige natuur of steden die elk land uniek maken. Door zoveel mogelijk landen te bezoeken, maak je kennis met zoveel verschillende culturen waar je ook weer heel veel van kunt leren.

20171121_122157.jpg
Kijk mij hier vet professioneel kaartlezen, haha

Ik hou van heel veel verschillende soorten vakanties. Zo vind ik een vakantie waarin ik zo veel mogelijk prachtige natuur kan zien heerlijk, maar kan ik ook enorm genieten van een citytrip naar een chaotische stad. De beste vakantie is voor mij dan ook wel een combinatie van die twee, waarin je heel veel natuur van het land ziet, maar waar je ook lekker kan cultuur snuiven in mooie dorpjes en steden.

Ik kan ook enorm genieten van de voorpret van een reisje. Als er eenmaal een vakantie gepland staat, vindt ik het heerlijk om uit te zoeken wat er allemaal op de plaats van bestemming te doen is en waar ik allemaal zeker weten naar toe wil. Zonder echt een planning te maken, want er is niks leuker da je op de plaatst van bestemming te laten verrassen door dingen die helemaal niet op je lijstje stonden. Ook de mooie herinneringen die voortkomen uit een leuk reisje, zijn voor mij zeker een reden waarom ik zo graag op vakantie ga.

En waar die liefde voor reizen vandaan komt? Ik denk dat ik daarvoor mijn ouders de “schuld” moet geven. Toen ik nog maar een paar maanden oud was, werd ik door mijn ouders al meegesleept naar het buitenland en door de jaren heen zijn er heel wat mooie bestemmingen bezocht: Duitsland, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en noem maar op zijn allemaal bestemmingen die ik dankzij mijn ouders heb leren kennen en waardoor ik nu zelf ook het liefst zo vaak mogelijk op vakantie ga. Gelukkig heb ik het inmiddels getroffen met een hele leuk vriend, die ook het liefst de hele wereld over reist, dus in de toekomst zit het hopelijk ook wel goed met mooie reisjes.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.