Recensie|Veel liefs, Lara Jean (Aan alle jongens van wie ik hield #3) – Jenny Han

Titel: Veel liefs, Lara Jean

Serie: Aan alle jongens van wie ik hield #3

Auteur: Jenny Han

Uitgeverij: Moon Young Adult

Genre: Young Adult, Contemporary

Waardering: 3.5/5 sterren

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

35845202

Veel liefs, Lara Jean is het derde en laatste boek van de Aan alle jongens van wie ik hield-serie. De twee eerdere delen vond ik wel vermakelijk om te lezen, maar nou niet per se de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Het zijn gewoon lekkere luchtige boeken voor als ik tussendoor eens zin heb in heel lief, schattig en romantisch boek. Daar had ik laatst zin in en dus begon ik aan Veel liefs, Lara Jean.

“Om van een jongen te houden en dat hij dan ook van jou houdt. Het lijkt wel een wonder.”

In dit derde deel lijkt het leven van Lara Jean eindelijk rustig en op de rit te zijn. Geen brieven meer die nooit verzonden hadden mogen worden, geen ‘hottube-filmpje’ dat vooral gaat. Lara Jean’s grootste zorg is of ze toegelaten wordt op haar voorkeursuniversiteit, maar iedereen is het erover eens dat dat wel goed zit. Ze heeft dus volop de tijd om te genieten van haar vriendje Peter en van haar familie, waar mevrouw Rothschild in dit boek ook toe behoort, nu haar band met Lara Jean’s vader steeds sterker wordt.

Toch is niet alles zo simpel voor Lara Jean. Ze moet immers kiezen waar ze wil gaan studeren, want misschien is het plan dat ze samen met Peter had niet helemaal wat ze zelf echt wil. Dit brengt behoorlijk wat stress met zich mee, ook omdat iedereen een mening lijkt te hebben over wat ze moet kiezen. Haar vader, haar zus, Peter en zelfs haar overleden moeder die altijd waarschuwde dat ze niet dat meisje moest worden dat een relatie heeft als ze op de universiteit begint. Al dat getob van Lara Jean over de toekomst maakt dat dit boek wat serieuzer overkomt dan de voorgaande delen, daar kwam Lara Jean soms nogal kinderachtig over, maar in Veel liefs, Lara Jean zie je dat Lara Jean echt volwassen aan het worden is.

 “Wees niet dat meisje dat naar de universiteit gaat terwijl ze al een vriendje heeft. Dat zei mijn moeder. Dat zei Margot.”

Door dit wat serieuzere aspect in dit boek vond ik dit laatste deel leuker om te lezen dan de voorgaande boeken. Natuurlijk is er daarnaast ook nog heel veel ruimte voor lieve en romantische scènes tussen Lara Jean en Peter. Ook is Lara Jean ook nog steeds helemaal gek van bakken. In dit boek probeert ze het perfecte chocolate chip cookie te creëren en het kan niet anders dan dat je tijdens het lezen van dit boek heel veel trek krijgt in zo’n koekje.

Eén gedachte over “Recensie|Veel liefs, Lara Jean (Aan alle jongens van wie ik hield #3) – Jenny Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.