Films die ik de afgelopen tijd gekeken heb #5

Er is alweer ongeveer een maand voorbij gegaan sinds het vorige ‘Films die ik de afgelopen tijd gekeken heb’-artikel. Aangezien mijn vriend en ik afgelopen weken weer lekker vaak naar de bioscoop zijn geweest, dat zijn nou eenmaal fijne avondjes uit met dit koude weer, heb ik weer een aardig lijstje met films om met jullie te delen, kijken jullie mee?

Murder on the Orient Express (2017)

In Murder on the Orient Express wordt er in een trein een moord gepleegd. Toevallig is ook de wereldberoemde detective Hercule Poirot aan boord van de trein en zal het voor de dader dus lastig worden om met de moord weg te komen. Hoewel ik het boek vlak voordat ik de film zag al gelezen had en dus al enigszins wist hoe het verhaal zou aflopen, wist de film mij alsnog te verrassen. Er waren een aantal kleine details anders waardoor het verhaal in de film toch niet helemaal gelijk was aan het boek. Ook vond ik het ontzettend knap hoe deze film, die zich voornamelijk in de kleine, smalle ruimtes van de trein afspeelt, gefilmd is. De shots waren soms echt bijzonder en de omgeving was ook heel erg mooi.

The mountain between us (2017)

Ook deze film die ik in de bioscoop zag, vond ik echt heel mooi gefilmd. In The mountain between us stortten twee vreemde samen neer met een vliegtuig midden in de bergen. Samen, en met een hond, moeten zij zien te overleven in de ijskoude bergen. Dit levert mooie, grappige en bijzondere momenten op. Wat ik vooral heel bijzonder vind aan deze film is dat het het heel erg klein is. Het grootste deel van de film zijn er maar twee acteurs te zien, die hun rol overigens ontzettend goed spelen. De hond was overigens ook echt geweldig.

Intouchables (2011)

Deze film zag ik samen met mijn vriend op Netflix. Ik zag de film al een keer eerder een aantal haar geleden, maar vond hem deze tweede keer nog steeds even goed. Intouchables vertelt het verhaal van de rijke aristocraat Phillipe die na een paragliding ongeluk verlamd raakt en iemand zoekt die hem in huis kan helpen. Hij vindt die hulp in Driss een arme jongen uit een voorstad die net uit de gevangenis komt. Twee grotere tegenpolen zijn er bijna niet te vinden en dat zorgt voor veel hilarische situaties en uiteindelijk voor tranen aan het eind.

The Snowman (2017)

Dit is een film waar ik best wel naar uitkeek, ondanks dat ik het boek waar de film op gebaseerd is niet gelezen heb. De trailer zag er namelijk veelbelovend uit. The snowman speelt zich af in Noorwegen, waar een seriemoordenaar actief is die aan het moorden slaat zodra de eerste sneeuw valt. Een hele spannende film met een aantal creepy scènes. Het einde voelde een beetje afgeraffeld, maar verder vond ik het een hele goede film. Al heb ik er altijd wel een beetje moeite mee als een film zich in een bepaald land afspeelt en alles in het Engels is, terwijl dat in het echt niet de voertaal van het land is. Dat haalt toch een beetje de beleving weg.

Justice League (2017)

Dankzij mijn vriend kijk ik de laatste tijd best wel vaak superheldenfilms en kan ik ze ook steeds meer waarderen. In Justice League stelt Batman een team samen om tegen het kwaad te vechten. Ik vond de film op zich wel vermakelijk om te kijken, maar miste soms wel een beetje een echte verhaallijn.

Welke films heb jij de afgelopen tijd gezien?

Eén gedachte over “Films die ik de afgelopen tijd gekeken heb #5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.