6 leuke dingen aan de winter

Kou is niet echt mijn beste vriend. Niet dat ik er nou per se een hekel aan heb, maar zodra de temperatuur onder de tien graden uitkomt, kan ik eigenlijk al niet meer zonder sjaal, muts en handschoenen de deur uit. Doe ik dat wel dan kom ik gegarandeerd met pijnlijke vingers en tenen op de plek van bestemming aan. Ondanks die ongemakken is de winter ook een seizoen waar ik best van kan genieten, want met die kou gaat ook een hoop gezelligheid gepaard.

 

leuke dingen aan de winter

1. Het ideale seizoen om met een boek op de bank te kruipen

Natuurlijk is het in de zomer ook heerlijk om met een boek in de zon te zitten, maar ’s winters bij de kachel en rond kerst bij de kerstboom heeft ook wel iets heel erg gezelligs.

2. Sneeuw

Als er sneeuw valt als je echt ergens naartoe moet dan kan je daar best van balen, maar het kan ook gewoon heel erg mooi zijn. Binnen zitten met dat boek uit punt 1 en naar de sneeuw kunnen kijken is natuurlijk perfect, maar ook van de natuur in gaan en mooie foto’s maken kan ik enorm genieten. En natuurlijk kan een sneeuwballengevecht dan ook niet ontbreken.

3. Stamppot

De winter is ook het seizoen van de stamppotten en van dit oerholandse eten kan ik heel erg genieten. Dit is dan ook zeker één van de redenen dat ik altijd toch weer blij ben als de winter weer is aangebroken.

4. Schaatsen 

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik geschaatst heb, want volgens mij heb ik vorige winter helemaal niet op het ijs gestaan helaas. Deze winter is dat zeker wel het plan, want ik vind schaatsen dus hartstikke leuk. Op de dag dag dat deze post online komt, ben ik in ieder geval van plan om met mijn vriend naar Schaatsbaan Rotterdam te gaan, dit is sinds een aantal jaar in de winter een 400 meter baan, waar je dus echt rondjes kan schaatsen. Daarnaast willen we eigenlijk ook nog een keer gaan schaatsen op de ijsbaan bij de Euromast.

5. Chocolademelk met slagroom

Zodra het weer kouder wordt buiten is warme chocolademelk met slagroom, naast thee, mijn favoriete drankje. Niet erg gezond, wel heel erg lekker. Vooral na een wandeling in de sneeuw of na het schaatsen.

6. Kerstsfeer

Misschien wel het allerleukste van de winter vind ik de periode rond kerst wanneer alles helemaal in kerstsfeer is. Overal kerstverlichting en kerstmuziek. Ook zijn er natuurlijk op veel plekken kerstmarkten en hoewel dat toch vaak veel van hetzelfde is, blijf ik het toch altijd wel leuk vinden om overheen te wandelen. Komend weekend is er bijvoorbeeld kerstmarkt in Dordrecht waar ik waarschijnlijk wel even een kijkje ga nemen.

Al met al vind ik de winter dus best wel leuk en gezellig en ja de kou moet ik dan helaas maar mee zien te dealen. Dat maakt het altijd wel weer extra fijn om weer binnen bij de verwarming te komen.

Wat vind jij leuk aan de winter?

3 reacties op “6 leuke dingen aan de winter

  1. Ik vind de winter ook leuk, ook al hou ik wel meer van de zomer en de warmte. Ik vind sneeuw prachtig om foto’s te maken en ik hoop echt dat we deze winter weer kunnen schaatsen. Warme chocolademelk met slagroom is mijn guilty pleasure, het hele jaar door en ook stampot eet ik graag!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.